Ambasada SUA la Bucureşti reacţionează: "Telegramele conţin informaţii preliminare şi sunt adesea incomplete .Nu reprezintă o reflectare a politicilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA la Bucureşti crede că telegramele publicate de WikiLeaks reprezintă informaţii brute, adesea incomplete şi nu reprezintă o reflectare a politicilor.

Condamnăm în termenii cei mai duri publicarea neautorizată a unor documente secrete şi a unor informaţii confidenţiale ce ţin de securitatea naţională, afirmă Ambasada SUA la Bucureşti,citată de NewsIn.

Guvernul SUA redactează şi trimite telegrame, acestea fiind o formă eficientă de comunicare globală. Prin natura lor, informările trimise Washingtonului din alte ţări sunt concepute într-un stil direct şi conţin adesea informaţie în formă brută. Telegramele conţin informaţii preliminare şi sunt adesea incomplete. Nu reprezintă o reflectare a politicilor şi nu au întotdeauna un rol în conturarea deciziilor finale în materie de politici, a explicat Ambasada SUA, la solicitarea NewsIn.

Guvernul SUA consideră securitatea foarte importantă, motiv pentru care informaţiile comunicate sunt adesea secrete. Luăm măsuri foarte stricte pentru a ne asigura că sistemele noastre şi informaţiile comunicate sunt sigure, a comentat Ambasada SUA.

Site-ul WikiLeaks a pus la dispoziţia câtorva mari publicaţii internaţionale peste 250.000 de documente clasificate ale ambasadelor SUA din întreaga lume trimise către Washington.

Ambasada SUA la Bucureşti a intensificat transmiterea de informaţii către Washington în anii 2006 şi 2009, arată documentele date publicităţii de WikiLeaks.

De la sfârşitul anului 2004 până în februarie 2010, ambasada SUA a transmis în total 830 de telegrame, dintre care 193 în 2006 şi 172 în 2009. Astfel, în 2006, au fost transmise 14 mesaje secrete, 128 confidenţiale şi 51 neclasificate. Citiţi aici mai multe detalii despre acest subiect.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite