Alt stat din din zona euro are probleme cu bancile: Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul sloven va face toate eforturile pentru a evita să solicite un ajutor financiar de la zona euro pentru sectorul său bancar, aflat în dificultate din cauza problemelor financiare, a anunţat vineri ministrul sloven al finanţelor, Janez Sustersic, informează AFP.

"Cererea unui ajutor financiar de la zona euro ar fi ultima noastră opţiune", a explicat Janez Sustersic pentru agenţia de presă slovenă STA, înaintea reuniunii miniştrilor de finanţe din zona euro (Eurogrup) de la Luxemburg.

"Pentru moment, băncile slovene nu au nevoie de ajutorul fondurilor europene de salvare", a adăugat el.

La sfârşitul lunii aprilie, agenţia de evaluare financiară americană Moody's a retrogradat ratingul principalei bănci slovene Nova Ljubljanska Banka (NLB), precum şi ratingul altor două bănci slovene, din cauza "deteriorării bruşte a calităţii activelor din portofoliile de credite ale băncilor".

Grav afectată de criza economică, Slovenia încearcă să-şi consolideze finanţele publice prin măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului său public între 3,5 şi 4,0% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2012, faţă de un deficit de 6,4% din PIB în 2011

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite