Alianţa se pregăteşte pentru războiul cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile informatice lansate în ultima vreme de hackerii din China asupra unor comunicaţii guvernamentale provoacă din ce în ce mai multă îngrijorare la NATO. Suleyman Anil, responsabil cu

Atacurile informatice lansate în ultima vreme de hackerii din China asupra unor comunicaţii guvernamentale provoacă din ce în ce mai multă îngrijorare la NATO. Suleyman Anil, responsabil cu protejarea Alianţei Nord-Atlantice de ciberatacuri, a avertizat că organizaţia tratează ameninţarea războiului cibernetic la fel de serios ca şi riscul unui atac cu rachete.

Anil a subliniat, totodată, că spionajul online şi terorismul prin internet reprezintă în momentul de faţă unele dintre cele mai mari pericole pentru securitatea globală, dacă nu se vor lua măsuri, relatează "The Guardian". Temerile legate de războiul cibernetic s-au accentuat pe fondul unei serii de atacuri semnificative pe plan internaţional. În cadrul congresului "E-Crime", desfăşurat la Londra, oficialul NATO a mai afirmat că există şi pericolul ca aşa-zise state-paria să organizeze atacuri prin intermediul internetului împotriva unor ţări membre ale Alianţei.

Anul trecut, un grup de hackeri, despre care se crede că ar fi fost din China, s-a infiltrat în sistemul de calculatoare al Pentagonului şi a lansat atacuri împotriva reţelelor guvernamentale din Marea Britanie, Germania, India şi Australia.

Oficiali americani i-au acuzat că au acţionat sub "îndrumarea" unor responsabili de la Beijing. Pericolul atacurilor informatice a ajuns şi în atenţia guvernului de la Londra, care urma să anunţe ieri crearea unui post de ministru al cibersecurităţii. Măsuri de apărare au fost luate şi de administraţia de la Washington, care a alocat un buget de 6 miliarde de dolari întăririi sistemului de protecţie împotriva atacurilor informatice. (Luminiţa Bogdan)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite