Algeria va ridica starea de urgenţă după 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Algeria a anunţat miercuri ridicarea înainte de sfârşitul lunii februarie a stării de urgenţă în vigoare timp de 19 ani.

"Ridicarea stării de urgenţă va interveni înainte de sfârşitul lunii în paralel cu anunţarea mai multor decizii în ceea ce priveşte locuinţele, ocuparea forţei de muncă şi managementul de administrare", a spus Primul ministru algerian şi secretar general al Adunării Naţionale Democratice, Ahmed Ouyahia.

Starea de urgenţă a fost proclamată în 1992 la începutul deceniului violenţelor islamiste ce au făcut cel puţin 150.000 morţi, scrie Yahoo News.

Ouyahia a indicat de asemenea că nu trebuie "ignorate evenimentele în curs de desfăşurare în ţările arabe şi islamice". El a subliniat "necesitatea de a oferi soluţii adecvate la problemele tineretului algerian".

Anunţul lui Ouyahia intervine după o manifestaţie la care au participat la 12 februarie aproximativ 2.000 de persoane în centrul Algerului.
Marşurile sunt interzise în capitala algeriană şi manifestanţii au fost împiedicaţi să defileze de un dispozitiv de aproximativ 30.000 de poliţişti.

Bouteflika a anunţat la 3 februarie ridicarea stării de urgenţă, "într-un viitor foarte apropiat", în timpul unui Consiliu de miniştri.
El a însărcinat atunci guvernul să abordeze "fără întârziere" elaborarea unor "texte adecvate ce vor permite statului să continue lupta antiteroristă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite