Alex Tsipras, acuzat de legături cu gherila urbană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă liderul stângii radicale Alexis Tsipras credea că va avea o săptămână electorală liniştită, s-a înşelat. Rivalii săi, conservatorii din Noua Democraţie (ND) l-au acuzat de legături cu Ifikratis Amyras, un personaj controversat, protagonist al unui video pe internet, în care cere populaţiei să folosească „cocteiluri molotov, cuţite şi bâte" împotriva „forţelor de ocupaţie" din Grecia.

Potrivit partidului lui Antonis Samaras, Amyras ar fi fost inclus pe o listă preliminară a Coaliţiei Stângii radicale (Syriza) pentru alegerile care au avut loc în mai, din care în final a fost scos, scrie „El Mundo".

Conservatorii susţin că numele său a apărut la 20 aprilie în medii, precum Proto Thema, pe lista aspiranţilor la deputaţi ai partidului lui Tsipras. Pe pagina web a responsabilului apare o notă din 19 aprilie care îi confirmă candidatura.

Atât coaliţia de stânga cât şi Amyras au dezminţit acuzaţiile. Autorul controversatei înregistrări video de pe Youtube a declarat luni dimineaţă televiziunii Skai că s-a prezentat pe listele partidului, dar stânga radicală i-a refuzat întrarea în partid.

Conservatorii ND nu cred însă versiunea lui Amyras şi nici a Syriza şi au difuzat un film video în care promotorul gherilei urbane îl intervievează pe Tsipras în timpul marşurilor indignaţilor din vara trecută.

Purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Giannis Michelakis, a criticat faptul că stânga radicală întinde mâna unor astfel de oameni care fac apel la „ execuţii, incendieri de clădiri şi sechestrare de cetăţeni".

Syriza a contraatacat cu un comunicat negând acuzaţiile: „Amyras are tot atâta legătură cu Syriza cât are ND cu realitatea şi credibilitatea, absolut deloc. Din păcate, linia între ridicol şi panică se confundă în cazul celor de la ND şi al lui Samaras", se arată în comunicatul stângii radicale.

Nu este prima dată când Noua Democraţie încearcă să-l aso cieze pe Tsipras cu grupuri teroriste: acum o săptămână conservatorii i-au criticat pe deputaţii Syriza care au ţinut partea, în diferite procese, unor membri ai fostei grupări extremiste 17 Noiembrie. Syriza a răspuns că toţi cei apăraţi de ei au fost achitaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite