Alertă la JO. Complicele teroristului din Bulgaria ar putea fi în drum spre Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un terorist despre care se crede că a fost implicat în atacul cu bombă din Bulgaria de săptămâna trecută este considerat una dintre cele mai mari ameninţări pentru Jocurile Olimpice de la Londra, scrie publicaţia britanică "Daily Mail".

Poliţiştii cred că acest terrorist are paşaport american, pe numele David Jefferson şi că a fugit după atacul în care au murit şase oameni miercurea trecută în staţiunea bulgară Burgas. El este urmărit de agenţii de securitate israelieni care se tem că sportivii acestei ţări vor fi atacaţi de o echipă teroristă iraniană care operează în Europa.

Teroristul, care e suspectat că l-a ajutat pe atacatorul sinucigaş de la Burgas, ar avea o bombă puternică, similară cu cea folosită în atentatul din Bulgaria. Securitatea a fost întărită în jurul atleţilor israelieni. MI5 şi Scotland Yard şi-au mărit nivelul de alertă iar Marea Britane derulează cea mai mare operaţiune de securitate pe timp de pace, înaintea deschiderii JO, de vineri.

Potrivit "Sunday Times" guvernul israelian, care se teme de o repetare a celor întâmplate la JO de la Munchem din 1972, când 11 membri ai lotului olimpic israelian au fost ucişi într-un atentat, a trimis agenţi ai serviciului său de securitate internă ,Shin Bet, pentru a-şi proteja delegaţia olimpică.

Serviciul de securitate externă, Mossad, a trimis şi el echipe de agenţi în Europa pentru a căuta un grup terorist de europeni convertiţi la islam care lucrează cu Iranul şi cu Hezbollah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite