Alegeri cu final aşteptat în Cambodgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul cambodgian Hun Sen, un fost comunist aflat la putere de 20 de ani, îşi va consolida majoritatea parlamentară în cadrul alegerilor de mâine. Potrivit sondajelor de opinie,

Premierul cambodgian Hun Sen, un fost comunist aflat la putere de 20 de ani, îşi va consolida majoritatea parlamentară în cadrul alegerilor de mâine.

Potrivit sondajelor de opinie, formaţiunea pe care o conduce, Partidul Poporului Cambodgian (PPC), nu va fi afectată de acuzaţiile privind colaborarea unor membri cu khmerii roşii.

Hun Sen a ştiut să profite de problemele politice ale Thailandei şi de economia suprasaturată a Vietnamului, atrăgând numeroase investiţii străine. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, în ultimii cinci ani creşterea economică atingând 10,6%, în medie.

Locurile noi de muncă din agricultură, turism, domeniul energetic şi construirea de şcoli şi drumuri sunt doar câteva din argumentele aduse de Hun Sen în favoarea sa. Într-un volum care a apărut recent, Sam Rainsy, principalul lider al opoziţiei, a scris despre legăturile dintre regimul sângeros al khmerilor roşii şi doi dintre actualii miniştri: cel de finanţe, Keat Chhon, şi şeful diplomaţiei, Hor Namhong.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite