Al-Qaida ameninţă că va extermina Occidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un site islamist a publicat o înregistrare video prezentată ca aparţinând organizaţiei Al-Qaida şi în care se cer acţiuni de "exterminare colectivă" pentru terorizarea Occidentului,

Un site islamist a publicat o înregistrare video prezentată ca aparţinând organizaţiei Al-Qaida şi în care se cer acţiuni de "exterminare colectivă" pentru terorizarea Occidentului, relatează AFP.

"Trebuie să ducem terorismul islamic în ţările Occidentului, un terorism care să aibă impactul catastrofelor naturale", se susţine în înregistrarea video postată pe site-ul de internet ikhlaas. Intitulată "Cuceritorii New York-ului şi Washingtonului, motive şi motivaţii", înregistrarea este semnată "Al-Tanzim" (organizaţia). Acesta pare să fie un nou instrument mediatic al reţelei, al cărei nume este în limba arabă "Tanzim al-Qaida".

Înregistrarea video prezintă secvenţe cu turnurile gemene din New York în flăcări după atentate, precum şi scurte filme realizate în tabere de antrenament jihadiste. Sunt prezentate şi fragmente din înregistrări mai vechi cu Osama bin Laden şi adjunctul său, Ayman al-Zawahiri, precum şi un pasaj dintr-un mesaj video al lui Mustafa Abu Al-Yazid, presupusul lider al reţelei din Afganistan.

Lăudându-i pe cei 19 autori ai atentatelor de la 11 septembrie 2001, dintre care "15 tineri veniţi din ţara celor două moschei sfinte" - aluzie la Arabia Saudită -, Bin Laden subliniază că "prin acţiunea lor au dat o lecţie importantă şi au demonstrat că a lor credinţă le impune cerinţe şi le recomandă să se sacrifice pentru islam". Într-un mesaj mai vechi adresat poporului american, al-Zawahiri spune că "America este în fruntea criminalilor care au comis crima înfiinţării Israelului, ce persistă de peste 50 de ani. Naţiunea islamului nu poate accepta continuarea acestei crime".

Potrivit înregistrării, "vor avea loc acte de exterminare colectivă (în Occident), unde oamenii vor simţi că bunăstarea lor le va aduce moarte (...), stabilindu-se astfel un echilibru între ei şi noi". Aceasta este a treia înregistrare făcută publică de Al-Qaida după atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite.
(Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite