Al-Qaeda în Peninsula Arabă revendică trimiterea coletelor-capcană din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua Al-Qaida în Peninsula Arabă a revendicat trimiterea coletelor-capcană interceptate în Marea Britanie şi Dubai şi a afirmat că s-a aflat la originea exploziei unui avion cargo în Dubai, în septembrie, a anunţat vineri centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Aceste acţiuni au fost  revendicate în mesaje difuzate pe forumuri care promovează Jihadul, reţeaua făcând apel la trimiterea altor colete-capcană, "pentru a extinde raza de acţiune, incluzând avioane de linie din Occident, precum şi avioane cargo".

Două colete-capcană provenind din Yemen şi cu destinaţia Statele Unite au fost interceptate la 29 octombrie, în Marea Britanie şi Dubai. Ele erau adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, în Statele Unite.

La începutul lui septembrie, un avion cargo al companiei americane de mesagerie UPS s-a prăbuşit peste o bază militară din apropiere de aeroportul din Dubai. Cei doi membri ai echipajului au murit în urma prăbuşirii.

"Am doborât avionul aparţinând companiei americane UPS, dar pentru că presa inamicului nu ne-a atribuit responsabilitatea acestei activităţi, am rămas tăcuţi până când a venit momentul să lovim din nou", potrivit mesajului, citat de Mediafax.

Reţeaua Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), citată de SITE, afirmă că tot ea a plasat, câteva săptămâni mai târziu, alte două bombe disimulate în colete la bordul avioanelor FedEx şi UPS.

"Ne punem întrebarea: de ce inamicul nu a arătat ce s-a întâmplat cu avionul UPS care a fost doborât?". "Pentru că inamicul nu a fost capabil să determine cauza prăbuşirii, sau pentru că administraţia Obama voia să ascundă incidentul? (...) Noi îi spunem lui Obama: noi am lovit avioanele voastre de trei ori într-un an. Dacă Allah vrea, vom continua să lovim interesele americane şi interesele aliaţilor americanilor", continuă mesajul.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite