VIDEO Aisha Gaddafi, despre democraţie şi iertare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supranumită „Claudia Schiffer a Africii de Nord“, Aisha (33 de ani) este singura fată dintre cei opt copii ai liderului libian, Muammar Gaddafi, dar este cea mai prezentă figură a familiei în mass-media, bineînţeles după tatăl ei.

„Suntem o familie foarte apropiată, şi, deşi tatăl meu este foarte ocupat, insist să ne adunăm toţi zilnic. Băieţilor mei le place să stea în cortul lui şi să bea lapte de cămilă", a povestit pentru „Sunday Telegraph" Aisha, încercând să umanizeze imaginea tatălui ei.

Anul trecut a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei din partea Programului ONU pentru Dezvoltare pentru promovarea drepturilor femeilor şi implicarea în prevenirea violenţelor domestice şi a crimelor de onoare în Libia. Precum tatăl ei, ea  a sprijinit Armata Republicană Irlandeză. În 2004, Aisha, de profesie avocat, s-a alăturat echipei care l-a apărat pe fostul lider irakian, Saddam Hussein.

„Am simţit că e de datoria mea să apăr un om acuzat pe nedrept", îşi motivează decizia cea care nu-i poate ierta pe fostul premier britanic Margaret Thatcher şi pe ex-preşedintele SUA Ronald Reagan pentru noaptea din 1986 când avioanele americane au bombardat Tripoli.

Întrebată dacă Libia ar putea deveni o democraţie în stil occidental, Aisha a răspuns: „La care democraţie occidentală vă referiţi? La cele care se presupune că sunt democratice, dar au închisori secrete precum cea de la Guantanamo?"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite