Ahmadinejad a golit sala ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În semn de protest, delegaţia României la ONU a părăsit sala Adunării Generale în timp ce preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, îşi ţinea discursul în care prezenta teorii conspiraţioniste referitoare la atentatele din 11 septembrie 2001.

El a afirmat că acestea „au fost plănuite de anumite segmente din guvernul american, pentru a opri declinul economiei SUA".

Indignare la unison

Acuzaţiile au provocat imediat dezaprobarea delegaţiei americane, care s-a ridicat şi a părăsit imediat sala. Acelaşi lucru l-au făcut şi reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE. „În coordonare cu delegaţia Uniunii Europene şi cu Preşedinţia UE, am decis să părăsim sala, în momentul în care s-au depăşit anumite limite acceptabile", a declarat Simona Miculescu, ambasadorul României la ONU.

Prezenţa liderului iranian în metropola americană a provocat deopotrivă  comentarii şi polemici aprinse în presa locală, precum şi manifestaţii de protest.

Referindu-se la mâncarea pregătită special pentru el de către propriul bucătar pe care şi l-a adus „de-acasă", ziarul „New York Post" a scris că „Ahmadinejad nu mai are nevoie de arme nucleare, pentru că mâncarea lui are un miros groaznic. Din acest motiv, mulţi clienţi s-au mutat la alt hotel".  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite