Ahmadinejad şi-a făcut blog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Preşedintele iranian vrea să le răspundă personal fanilor, dar şi criticilor săi. Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad are un blog personal, în condiţiile în care internauţii şi

>> Preşedintele iranian vrea să le răspundă personal fanilor, dar şi criticilor săi.

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad are un blog personal, în condiţiile în care internauţii şi blogerii iranieni întâmpină probleme cu autorităţile dacă devin ostili sau prea îndrăzneţi faţă de regimul de la Teheran.

Surprinzător este faptul că liderul iranian, bine cunoscut pentru declaraţiile furtunoase, nu este dur în mesajele de pe site. Condamnă politica Washingtonului, dar nu scrie foarte des şi este mai ponderat |decât în discursuri, scrie "New York Times".

Liderul iranian ţine le-gătura cu cititorii prin intermediul blogului său care are adresa www.ahmadinejad.ir de mai bine de un an şi promite să aloce 15 minute pe săptămână pentru a-l actualiza. Site-ul este disponibil în persană, arabă, engleză şi franceză.

Comentariile cititorilor postate lângă cele ale preşedintelui Ahmadinejad sunt mult mai puţin cenzurate şi mai dure decât cineva s-ar fi aşteptat, remarcă ziarul american. Liderul de la Teheran are şi fani, îndeosebi francezi, care îi transmit mesaje pe blogul personal.

"Dragă domnule Ahmadinejad, vă felicit pentru curajul şi nonconformismul dumneavoastră", i-a scris de pildă "Pierre de France" (Pierre din Franţa). "Ştiu că spuneţi adevărul", se afirmă şi în mesajul unui canadian.

Pe lângă comentariile de susţinere, există desigur şi unele critice. "Cred că sunteţi un lider rău", i-a transmis un cititor american. În mesajele sale, Ahmadinejad a scris despre "libertatea din Iran", referindu-se la un protest al studenţilor de la Universitatea Amir Kabir, de acum un an.

Într-o scrisoare adresată unei mame americane al cărei fiu a murit în Irak, preşedintele iranian numeşte SUA "ţară aţâţătoare de război", dar spune că respectă toate popoarele din lume. Ahmadinejad condamnă faptul că vameşii americani îi amprentează pe unii pasageri, cum ar fi iranienii, ceea ce - spune el - stârneşte ură împotriva guvernului american.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite