Agitaţie la Roma înaintea vizitei lui George Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american a părăsit aseară Slovenia, cu destinaţia Germania, unde urma să se întâlnească cu cancelarul Angela Merkel. Agenda lui Bush cuprinde astăzi şi vizita la Roma.

Preşedintele american a părăsit aseară Slovenia, cu destinaţia Germania, unde urma să se întâlnească cu cancelarul Angela Merkel.

Agenda lui Bush cuprinde astăzi şi vizita la Roma. Încă de ieri, capitala italiană a fost blocată, după ce câteva zeci de militanţi, membri ai "Pactului permanent împotriva războiului", au protestat în faţa închisorii Regina Coeli. Ei sunt nemulţumiţi de decizia luată de MAI italian de a transfera în alte închisori aproximativ 230 de deţinuţi, înaintea întâlnirii dintre Berlusconi şi Bush.

Planul de siguranţă dispus de Chestura din Roma a fost pus în aplicare încă de ieri-seară. El prevedea ridicarea automobilelor parcate în cartierul unde se află reşedinţa ambasadorului SUA (unde va fi cazat Bush), controlarea subsolului locuinţelor şi sigilarea pubelelor.

Fără vize în SUA

Uniunea Europeană este "aproape"de a adăuga noi ţări în programul american visa-waiver, a declarat ieri premierul sloven, Janez Jansa, la summitul UE-SUA. Cu ocazia reuniunii, liderul american şi cei ai UE şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu programul nuclear iranian şi recentele violenţe din Tibet.

Printre alte teme abordate s-au numărat situaţia din Afganistan, Zimbabwe, lupta împotriva încălzirii globale şi negocierile cu Organizaţia Mondială a Comerţului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite