Agenţii de pază ai cancelarului german ameninţă cu greva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii care păzesc locuinţa privată a cancelarului german Angela Merkel ameninţă cu organizarea unei greve. Ei nu au nimic cu persoana de a cărui securitate se ocupă. O găsesc chiar

Agenţii care păzesc locuinţa privată a cancelarului german Angela Merkel ameninţă cu organizarea unei greve. Ei nu au nimic cu persoana de a cărui securitate se ocupă. O găsesc chiar simpatică. Protestul lor vizează obţinerea unui salariu mai mare.

Locuinţa privată a cancelarului german este situată în buricul Berlinului, vizavi de Muzeul Pergamon. Strada este destul de aglomerată, fiind aproape de mai multe obiective turistice. Agenţii care asigură paza intenţionează să intre într-o grevă de două ore. Ei şi-au anunţat intenţia sindicatelor Verdi şi IG BAU.

Dacă acţiunea lor va fi aprobată, şi agenţii de pază de la ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii, Rusiei, Franţei, Chinei şi Turciei le vor urma exemplul. În capitala germană, principalele obiective sunt păzite de aproximativ 1.200 de agenţi, care consideră că munca lor este prea stresantă şi prost plătită.

Pe lângă ambasade şi alte clădiri oficiale, ei au în grijă şi locuinţele private ale demnitarilor, precum şi grădiniţele evreieşti, care au fost ţinta unor atacuri în ultimii ani. Guvernul nu a părut prea îngrijorat de posibilitatea grevei. Un purtător de cuvânt a precizat că, indiferent de ce se va întâmpla, securitatea cancelarului nu va fi pusă în pericol.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite