Afront: Mai mulţi deputaţi au părăsit Duma pentru a protesta faţă de discursul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi deputaţi ruşi au părăsit miercuri Duma (Camera inferioară a Parlamentului) în semn de protest. Acesta este un afront fără precedent faţă de preşedintele ales Vladimir Putin care şi-a prezentat bilanţul ca premier şi marile linii ale politicii sale viitoare.

Deputaţii din cadrul partidului de opoziţie Rusia Dreaptă (care are 64 dintre cei 450 de deputaţi) au părăsit sala pentru a protesta faţă de declaraţiile lui Putin în legătură cu greva foamei de la Astrahan (sud-vestul Rusiei), la care au recurs, din 16 martie, un fost membru al partidului, Oleg Şein, şi mai mulţi dintre susţinătorii săi.

Aceştia denunţă victoria, marcată de fraude potrivit lor, a candidatului partidului lui Vladimir Putin la alegerile municipale din 4 martie la Astrahan.
„Din câte ştiu, colegul vostru Şein a început greva foamei dar nu a mers în justiţie. Sincer, este mai degrabă bizar", a declarat Putin, care la 7 mai va fi învestit la preşedinţie pentru un nou mandat de şase ani, după patru ani petrecuţi ca premier.

„De ce să faci greva foamei, în timp ce tribunalul poate să clarifice lucrurile", a declarat el, afirmând că nu cunoaşte detaliile cazului.
„Răspunsul premierului nu ne mulţumeşte, el susţine că nu cunoaşte detaliile (...) în timp ce este informat despre tot", a declarat Mironov, potrivit agenţiei Interfax, pentru a explica plecarea deputaţilor.

„Un pic de linişte, nu putem comunica", s-a mulţumit să reacţioneze Putin, fără a înceta să răspundă la întrebările parlamentarilor.
Acest eveniment este un afront grav pentru cel mai puternic om din Rusia, confruntat însă după alegerile legislative din decembrie cu o mişcare de contestare inedită din 2000 şi până în prezent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite