Africa de Sud: Cel puțin 30 de persoane au murit într-un accident feroviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 30 de persoane au murit într-un accident produs în nord-estul Africii de Sud, unde un camion care transporta agricultori a trecut calea ferată şi a fost lovit de un tren, au anunţat vineri serviciile de intervenţie, citate de AFP.

„Putem confirma că peste 30 de persoane au murit pe loc", a declarat Thulani Sibuyi, oficial al serviciilor de intervenţie din provincia Mpumalanga (nord-est), adăugând că există mulţi răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de urgenţă Netcare 911, Jeff Wicks, citat de agenţia SAPA, accidentul s-a produs în jurul orei locale 07.00 (08.00, ora României) şi s-ar fi soldat cu 19 morţi, notează Mediafax.

Conform datelor preliminare, „se pare că şoferul unui camion ar fi traversat calea ferată fără să se fi asigurat în mod corespunzător. Trenul l-a lovit dintr-o parte şi l-a târât circa doi kilometri", a explicat Sibuyi. Potrivit lui, accidentul s-a produs în apropiere de Malelane, la intrarea în celebrul parc Kruger, în apropierea frontierei cu Mozambic. „Peste tot erau cadavre dezmembrate", a afirmat oficialul.

Camionul transporta circa 50 de persoane, care mergeau la lucru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite