Afganistan: Talibanii jură că vor răzbuna moartea civililor ucişi de un soldat american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tensiunile din Afganistan sunt în creștere. Talibanii au jurat luni că vor răzbuna moartea a 16 civili afgani, între care femei şi copii, ucişi duminică de un soldat american în sudul țării, relevă AFP.

Talibanii au avertizat că îşi vor dubla atacurile împotriva „sălbaticilor americani bolnavi mental", după ce, duminică dimineaţă, un soldat din contingentul american al Forţei internaţionale a NATO (ISAF) şi-a părăsit baza din provincia Kandahar, puternic înarmat, şi a ucis oamenii din trei case din sate învecinate, între care nouă copii şi trei femei, după care le-a ars cadavrele.

Talibanii „vor răzbuna martirii ucişi sălbatic de invadatori", se poate citi pe site-ul insurgenţilor islamişti, care evocă masacrul de duminică, catalogat de preşedintele american Barack Obama drept „tragic şi consternant", transmite Mediafax.

„Majoritatea victimelor sunt copii nevinovaţi, femei şi bătrâni, masacraţi de barbarii americani care le-au furat viaţa preţioasă fără milă şi şi-au pătat mâinile de sânge", adaugă talibanii în comunicatul lor.

Duminică, în jurul orei 3.00 (00.30, ora României), „un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors apoi în biroul său şi a fost plasat în detenţie", a precizat un oficial occidental.

„Nu pot explica motivele din spatele acestei acţiuni absurde, dar în nici un caz nu a fost autorizat de ISAF", a declarat generalul Adrian Bradshaw, comandant adjunct al ISAF.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite