Administraţia Obama, satisfăcută de planul de ajutor european - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre mulţumirea Casei Albe cu privire la planul de ajutor european, reforma sistemului de pensii din Grecia şi "taxa pe grăsime" din Marea Britanie. Printre alte subiecte, un avion a fost evacuat după declanşarea alermei de incendiu şi patru persoane au murit în SUA din cauza furtunilor violente.

Administraţia Obama, satisfăcută de planul de ajutor european

Preşedintele american Barack Obama a ţinut legătura cu omologii săi din ţările afectate de criza economică, potrivit Casei Albe. "Obama şi echipa sa economică au urmărit şi rămân implicate în această situaţie de o bună bucată de vreme. Ei a vorbit cu liderii din Europa despre importanţa luării unor măsuri care să ofere încredere pieţelor şi care să stabilizeze situaţia", a declarat purtătorul său de cuvânt Robert Gibbs. De altfel, Casa Albă s-a declarat satisfăcută până acum de planul de ajutor decis de ţările europene pentru depăşirea crizei financiare, potrivit Reuters.

Guvernul grec adoptă proiectul de reformă a pensiilor

Guvernul grec a adoptat luni planurile de revizuire radicală a sistemului de pensii, care s-ar confrunta cu o criză după anul 2011, fără o reformă,  conform ministrului Protecţiei Sociale, Andreas Loverdos. Reforma însă, nu va scăpă fără a fi contestată de sindicatele care au ameninţat deja că vor protesta, transmite AFP. Reducerile prevăzute în reformă ar putea tăia până la 20% din pensiile foştilor angajaţi ai marilor companii publice.

"Taxa pe grăsime" ar putea fi introdusă în Marea Britanie

Alimentele nesănătoase şi băuturile carbogazoase ar putea fi impozitate în Marea Britanie, cu o taxă pe grăsime, ca măsură împotriva obezităţii, dar şi pentru generarea unor venituri suplimentare la buget.  Deocamdată, The Food Standards Agency va analiza dacă astfel de taxe au şanse reale de a-i determina pe oameni să mănânce mai sănătos. Dacă va fi aplicată, taxa va funcţiona pe baza aceluiaşi principiu aplicat în cazul ţigărilor şi alcoolului, potrivit Daily Mail.

Avion evacuat în Olanda după declanşarea unei alarme de incendiu

Peste 180 de pasageri au fost evacuaţi dintr-un avion aflat la sol în Olanda, după ce un motor auxiliar s-a defectat chiar înainte de decolare, informează Associated Press. Pasagerii au fost nevoiţi să evacueze avionul Boeing 737 al companiei Transavia pe toboganele gonflabile, după ce un scurtcircuit la motorul aflat în coada avionului a declanşat alarma de incendiu. Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.

Patru morţi după o serie de tornade din Oklahoma

Patru peroane şi-au pierdut viaţa în statul american Oklahoma în timpul unor furtuni violente care au provocat tornade. De asemenea, furtunile au dus la accidente în trafic, în urma cărora două autostrăzi au fost închise, relatează AP. Centrul de previziuni meteorologice a anunţat furtuna violentă, precizând că atmosfera are exact amestecul potrivit de vânt, căldură şi umezeală.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite