Adevăr sau înscenare? Anchtatorii ruşi au ridicat din locuinţa prezentatoarei TV Xenia Sobciak circa un million de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii ruşi încearcă să stabilească provenienţa banilor confiscaţi ieri la domiciliul prezentatoarei de televiziune Xenia Sobciak, trecută în opoziţie, a anunţat marţi comisia de anchetă, relatează AFP.

"Anchetatorii se interesează de provenienţa banilor confiscaţi în timpul unei percheziţii la domiciliul Xeniei Sobciak, circa un milion de euro, 480.000 de dolari şi 480.000 de ruble" (12.000 de euro), precizează comitetul de anchetă într-un comunicat.

"O inspecţie fiscală a fost deschisă pentru a verifica dacă au fost plătite impozitele pentru această sumă", conchide comitetul.

"Ancheta vizează de asemenea stabilirea destinaţiei acestei sume importante, distribuită în circa 100 de plicuri", potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia din Moscova a publicat la rândul său pe site-ul oficial imagini cu mai multe bancnote de 500 de euro şi de 100 de dolari alături de plicurile pe care era scris numele Sobciak, fiica lui Anatoli Sobciak, fost mentor al lui Vladimir Putin, la primăria din Sankt Petersburg.

Xenia Sobciak, precum şi alţi lideri ai opoziţiei, au fost percheziţionaţi în cadrul unei anchete privind tulburările din timpul manifestărilor opoziţiei de la 6 mai.

Aceştia au fost convocaţi marţi la comitetul de anchetă pentru interogatoriu în momentul desfăşurării unui nou marş al opoziţiei, la care au participat peste 100.000 de persoane potrivit opoziţiei, şi peste 18.000 potrivit poliţiei.

Autorităţile ruse au acuzat în mod repetat opoziţia rusă că ar fi în serviciul Statelor Unite.

Nu ar fi de mirare ca totul să fie o înscenare a autorităţilor ruse, ca aceşti bani să fi fost „plasaţi" în casele opozenţilor, mai ales că percheziţiile de luni s-au făcut multe în lipsa proprietarilor, după cum au reclamat avocaţii acestora.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite