Acuzat de spălare de bani, Preşedintele Parlamentului grec se suspendă din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului grec a anunţat că se suspendă temporar din funcţie, în aşteptarea rezultatelor unei anchete demarate împotriva sa şi a mai multor oameni politici în legătură cu acuzaţii de spălare de bani, relatează AFP.

Evangelos Meimarakis, Preşedintele Parlamentului grec "le va cere adjuncţilor săi să îl înlocuiască temporar până când rezultatul anchetei va fi dat publicităţii", precizează un comunicat al biroului său.

Fost ministru al Apărării şi fost secretar al partidului conservator Noua Democraţie, Meimarakis a fost citat, alături de alţi oameni politici, într-un raport publicat de cotidianul Real News, care îi acuză că au făcut achiziţii imobiliare în scopul de a spăla mai multe miliarde de euro, în perioada 2005-2008.

Preşedintele Parlamentului şi alţi doi foşti miniştri ai partidului conservator menţionaţi în raport, au negat orice implicare în această afacere.

Unul dintre foştii miniştrii greci, Giorgios Voulgarakis, şi-a prezentat demisia în 2008, ca urmare a implicării soţiei sale într-un conflict privind o parcelă de teren, divergenţă între stat şi o prestigioasă mănăstire ortodoxă.

Ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras, a declarat săptămâna trecută, că brigada anticorupţie a ministerului său anchetează 32 de cazuri de declaraţii de avere şi companii deţinute de oameni politici, oficiali municipali şi alţi funcţionari publici.

Ancheta "urmăreşte să denunţe şi să combată corupţia la toate nivelurile puterii", a declarat ministrul.

Premierul Antonis Samarras, care conduce partidul Noua Democraţie, a cerut ca informaţiile strânse de brigada anticorupţie să fie transmise Curţii Supreme de Justiţie pentru o anchetă suplimentară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite