VIDEO: Actorul Laurence Olivier a învăţat-o să vorbească pe "doamna de fier", Margareth Thatcher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai puternice femei ale Marii Britanii, fostul premier MargarethThatcher, a luat lecţii de dicţie de la renumitul actor

Un articol ce urmează să apară în cunoscuta revistă „Vanity Fair" dezvăluie un amănunt mai puţin cunoscut din viaţa celei ce a fost supranumită „Doamna de Fier" a Marii Britanii. Într-adevăr, biograful şi totodată prietenul apropiat al acesteia, Charles Moore, susţine că Margareth Thatcher a ajuns să aibă un timbru vocal uşor de recunoscut după ce, la intervenţia lui Laurence Olivier, a luat câteva lecţii de pronunţie cu profesorul de dicţie al Royal National Theatre (Margareth Thatcher a avut unele neplăceri la începutul carierei sale politice din cauza timbrului vocal considerat de mulţi prea ascuţit).

Urmăreşte un discurs din 1982 al primului ministru britanic

Moore a mai spus despre omul politic de excepţie ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani: „Margareth Thatcher a fost, este şi va rămâne o figură legendară. Pentru unii, ea este cruda vrăjitoare a egoimsului şi a spiritului autoritar. Pentru mulţi alţii, ea este simbolul complet a ceea ce o femeie inteligentă poate să facă, a ceea ce caracterul britanic poate să fie, a ceea ce popoarele vorbitoare de limbă engleză înţeleg să apere, a ceea ce înseamnă Conservatorismul britanic".

Margaret Thatcher nu avea încredere în propria persoană

 „Doamna de Fier" a fost nevoită să-şi înfrângă lipsa de încredere în propria persoană, în modul în care arăta sau încerca să-şi pună în valoare atuurile fizice. Charles Moore susţine că, la primele sale apariţii publice în calitate de prim ministru al Marii Britanii, Margareth Thacther a surprins prin lipsă de gust şi prin hainele considerate fie prea şterse, fie prea împopoţonate.

Pe parcursul timpului, apariţiile „Doamnei de Fier" au câştigat însă în eleganţă şi rafinament. Unul din „simbolurile" puterii sale, exprimat printr-un cunoscut accesoriu vestimentar, rămân genţile mari, negre, în care-şi ducea cele mai importante documente.

Laurence Olivier, în filmul "Hamlet" (1948)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite