Activiştii denunţă un nou masacru în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii sirieni au publicat o înregistrare video despre care susţin că arată un alt masacru comis asupra civililor de către o miliţie antiguvernamentală, transmite BBC. Ar fi al treilea carnagiu în ultima săptămână.

Treisprezece muncitori ai unei fabrici au fost forţaţi să coboare dintr-un autobuz şi executaţi de membri ai miliţiei shabiha, într-un sat de lângă oraşul Qusair, în vestul ţării, susţin activiştii. Corespondenţii spun că imaginile arată mai multe de cadavre cu răni îngrozitoare.

Consiliul ONU pentrui Drepturile Omului urmează a se întâlni în sesiune de urgenţă astăzi pentru a discuta violenţele din Siria. Este de aşteptat ca acesta să acuze forţele proguvernamentale pentru masacrul din Hula, de săptămâna trecută, în care peste 100 de oameni au fost ucişi,printre care 49 de copii.

Joi, o anchetă a guvernului sirian privind acest masacru a determinat că grupurile înarmate ale rebelilor sunt cele care au comis crimele, dorind în acest fel să declanşeze o intervenţie armată din exterior.
Reprezentantul permanent al SUA la ONU, Susan Rice a afirmat că rezultatul anchetei este „o minciună sfruntată", pentru care nu există dovezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite