Abhazia acuză Georgia de bioterorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia îşi foloseşte "sateliţii" pentru a deranja republicile rebele. Abhazia, una din cele două provincii separatiste din Georgia, a acuzat Tbilisi, nici mai mult nici mai puţin decât de

Rusia îşi foloseşte "sateliţii" pentru a deranja republicile rebele. Abhazia, una din cele două provincii separatiste din Georgia, a acuzat Tbilisi, nici mai mult nici mai puţin decât de bioterorism.

Şeful inspectorilor veterinari din Abhazia, Erik Anşba, arată cu degetul spre autorităţile georgiene că nu ar fi făcut nimic pentru a stopa epidemia de pestă porcină africană care face ravagii în regiune. El spune că animalele moarte, în loc să fie incinerate, au fost aruncate în Marea Neagră şi în râul Kodor.

În Georgia, peste 20.000 de porci au murit din cauza acestei boli, iar abhazii au cerut ajutorul ruşilor pentru a combate epidemia de pestă africană. Abhazia a mai acuzat Tbilisi că i-ar fi violat spaţiul aerian. Separatiştii susţin că două avioane georgiene ar fi fost depistate deasupra districtului Gali şi a defileului Kodori.

De cealaltă parte, Georgia a acuzat miercuri Rusia că un avion de luptă rusesc i-a încălcat spaţiul aerian a doua oară luna aceasta, zburând pe o distanţă de cinci kilometri. În urmă cu aproape două săptămâni, georgienii au mai reclamat faptul că un aparat militar rus ar fi lansat o rachetă în apropiere de Tbilisi.

Incidentul privitor la rachetă a trecut graniţele regiunii, transformându-se într-un nou element de tensiune între Moscova şi Washington, aliat al Gerogiei. Ministrul rus al apărării a negat că avioanele sale au încălcat spaţiul aerian georgian. "Probabil că partenerii noştri suferă de halucinaţii", a declarat generalul Iuri Baluievski. Potrivit Georgiei, avioanele ruse zburau cu 450-490 kilometri pe oră. "Chiar şi eu, un infanterist, ştiu că avioanele militare nu au o astfel de viteză.

Chiar şi elicopterele au o viteză puţin mai mică", a subliniat Baluievski. Relaţiile dintre Rusia şi Georgia au devenit tensionate după ce Mihail Şaakaşvili a preluat puterea la Tbilisi în urmă cu trei ani şi s-a orientat către Occident.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite