VIDEO Masacrul din Afganistan: Identitatea subofiţerului american a fost dezvăluită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Identitatea subofiţerului american responsabil de uciderea a 16 civili afgani a fost dezvăluită ieri de către responsabilii americani, care au declarat că este vorba de Robert Bales. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost transferat la o închisoare militară din Kansas.

Mai multe pagini de Internet ce conţineau fotografii sau articole cu privire la Robert Bales, dintre care unele aparţineau Departamentului Apărării, au fost şterse ieri după dezvăluirea identităţii acestuia, transmite Mediafax.

Miercuri, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost scos din Afganistan şi dus în Kuweit. Acesta n-a fost încă pus sub acuzare pentru incidentul în urma căruia 16 civili afgani şi-au pierdut viaţa. Deocamdată, nu se ştie unde va fi judecat Bales, informează Reuters.

Ieri, acesta a fost transferat la o închisoare militară situată în cadrul bazei Fort Leavenworth, în Kansas (centrul Statelor Unite), o decizie care a stârnit furia preşedintelui afgan Hamid Karzai. Penitenciarul din Fort Leavenworth este singura închisoare de maximă securitate deţinută de Departmentul american al Apărării.

Atacul de duminică, în care Robert Bales, un sergent căsătorit şi tată a doi copii este autorul suspectat, a stârnit reacţii violente din partea Afganistanului şi a tensionat din nou relaţiile între Kabul şi Washington, la doar câteva zile de la incinerarea unor exemplare din Coran într-o bază militară americană.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite