A apărut dovada zborurilor secrete ale CIA către România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de documente din cadrul unui proces în SUA confirmă că CIA a efectuat zboruri secrete cu prizonieri în spaţiul aerian românesc.

Dovada zborurilor secrete cu prizonieri efectuate de CIA în cadrul programului de extrădări extraordinare în spaţiul aerian românesc sunt o serie de documente ale unui proces între două companii pe care serviciile secrete americane le-au folosit pentru transferul de prizonieri suspectaţi de terorism.

Foloseau serviciile unor companii mic

Potrivit cotidianului „Washington Post", CIA a încredinţat o parte din operaţiunile sale unor companii de aviaţie mici, care se ocupau cu transportul echipelor sportive în ţară, relatează publicaţia.

Un proces buclucaş

Un exemplu, compania Sportsflight din Long Island a efectuat în 2003 şi ulterior zeci de zboruri către Bucureşti, Baku, Cairo, Djibouti, Islamabad şi Tripoli. Potrivit publicaţiei, compania a închiriat un avion de la Richmor Aviation, care are sediul în apropiere de aeroportul Columbia County din Hudson, New York.
Richmor a dat în judecată Sportsflight pentru încălcarea termenilor contractului. În cadrul procesului, au fost dezvăluite costurile şi rutele a numeroase zboruri CIA. Atât autorităţile române cât şi cele americane au negat existenţa acestor zboruri ale CIA şi a transferurilor de terorişti pe teritoriul României.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite