Vorbe de prim-ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi nu scriu nimic. Pe ploaia asta, m-am cam lenevit.

De aceea, îi cedez spaţiul acestei rubrici primului-ministru al României, Victor Ponta. Sunt gata să-i cedez şi onorariul, în caz că-l va revendica. L-ar merita cu prisosinţă, pentru că de data asta mi-am făcut articolul înşirând fraze memorabile ale tânărului şef de Guvern. Fraze rostite recent, în calitate de prim-ministru, cu excepţia celei despre Sarkozy, pe care ne-a dăruit-o luna trecută, când era un simplu deputat, iar Sarkozy era încă preşedintele Franţei.

Nu voi pune epitete, nu voi folosi adjective. Le las cititorilor plăcerea de a face şi una, şi alta. Intraţi pe www.adevarul.ro şi spuneţi-vă părerea: este acesta un limbaj de prim-ministru? Şi acum, Victor Ponta.

„Vă rog, faceţi un apel la 112 să vină Poliţia să-l ia pe Pinalti, pentru că se pare că nu vrea să plece altfel!"

„Pinalti nu-şi joacă scaunul de primar acum. Şi anul trecut, şi astăzi, Pinalti îşi joacă libertatea! Va trebui să răspundă pentru banii pe care i-a furat, pentru legile pe care le-a încălcat!"

„Am scăpat de Udrea, am scăpat de Boc, am scăpat de Ungureanu, o să scăpăm şi de Anastase, o s-o trimitem să numere oile lui Falcă şi ale lui Flutur pe aici. Sunt absolut convins că există un viitor pentru Fălticeni şi pentru Suceava, în care aceşti oameni răi o să plătească pentru ceea ce au făcut."

„Ştiu, am auzit şi e o idee bună să nu mai vorbim despre Flutur, dar, ştiţi, eu am fost procuror şi n-am cum să nu vorbesc de Flutur! E totuşi client de-al meu, poate e primul pe listă."

„Cred că am făcut bine că am început să dăm oamenilor înapoi ceea ce era dreptul lor - nu pomană de la Guvernul României, ci ceea ce le-a luat Băsescu cu Boc, cu Udrea şi cu toată gaşca lor."

„Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, total lipsit de valori şi scrupule, fără o viziune clară şi coerentă, cu grave concepţii autoritare şi antidemocratice, exhibiţionist şi chiar bufon - adică un Băsescu al Franţei (din păcate, replicat şi în alte ţări europene, dacă ne gândim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov)".

Şi pentru că un prim-ministru îşi doreşte şi un anume preşedinte, să coborâm un pic şi în puţul gândirii lui Crin Antonescu.

„Scopul legii electorale este să rămână două partide, unul de stânga, PSD, şi altul de dreapta, PNL. (...) Îmi doresc ca PDL să dispară. Consider că este o chestiune de igienă politică. (...) Trebuie dat un vot care să şteargă PDL de pe harta politică a României!"

„La intrare în Suceava e un portret al lui Gheorghe Flutur cât al lui Kim Ir Sen. Nici Ceauşescu nu a avut un portret atât de mare. Un Flutur mare, mare, mare, şi sus - mic, mic, mic - PDL, pe puţin portocaliu, ca un caca de muscă."

Internauţi din toate ţările, poftiţi de vă daţi cu părerea!

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite