Dormi liniştit, Vîntu vânează pentru tine!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu ne spune ceea ce spunea şi în stenograme: că va folosi Realitatea TV pe post de mitralieră.

„Vreau să vă anunţ încă o dată că acest proces nu are legătură cu justiţia. Este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul lui Traian Băsescu. Domnia sa a pornit o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive ale statului. Vreau să vă comunic că începând de azi şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină."

Aşa grăit-a... nu, nu Zarathustra, ci Sorin Ovidiu Vîntu. Noi suntem o ţară pragmatică, nu ne împiedicăm în d'alde Friedrich Nietzsche, la naiba, noi avem de dat bătălii politice, trebuie să ne înfigem ghearele, cârjele şi chiar rotula în beregata adversarului. Noi suntem vânători, nu ne pierdem vremea cu prostioare!

Vorbele misterios-ameninţătoare au fost spuse de dl. Vîntu de la înălţimea unui scaun cu rotile, în care s-a prezentat marţi la Tribunalul Bucureşti. Văzându-l în acea ipostază nefericită, de piatră să fii, şi tot aveai o strângere de inimă. Un om suferind, la urma urmei. Dar aparenţele sunt uneori înşelătoare. La ieşirea din tribunal, Vîntu a devenit brusc războinic.

De ce a făcut-o? Zice că se simte vânat. Asta înseamnă că „domnul FNI" nu are încredere în Justiţie. Ciudat... Ani de zile, când niciun procuror sau judecător nu se apropia de el nici când din stradă îşi strigau disperarea 300.000 de păgubiţi la FNI, dl. Vîntu avea încredere în Justiţie. Bine, pe vremea aceea avea încredere şi în Traian Băsescu, dovadă că nu-şi propunea să-l vâneze...

Apropo de Justiţie: dl. Vîntu a recuzat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan pentru că tatăl acesteia este unul dintre păgubiţii FNI. E şi greu să te mişti în ţara asta fără să dai peste un păgubit FNI sau peste cineva din familia lui...

Ce-o însemna, oare, „o vânătoare cruntă" deschisă de un patron de televiziune împotriva unui şef de stat? Vi-l imaginaţi, cumva, pe dl. Vîntu ridicându-se din scaunul cu rotile pentru a mitralia Palatul Cotroceni? Momentan nu poate, pentru că îl doare rotula. I-o pândi erorile politice sau i-o vâna greşelile gramaticale, pentru a-l demasca apoi fără milă, în direct, la o oră de maximă audienţă? Nu-l văd în postura de analist. Şi atunci?

Şi atunci, Sorin Ovidiu Vîntu ne spune ceea ce spunea şi în stenograme: că va folosi Realitatea TV pe post de mitralieră. E o veste îngrozitoare pentru jurnaliştii acestui post!

Puseele de vânător feroce ale domnului Vîntu au produs deja un şoc: desfiinţarea brutală a emisiunii „Ora de foc", cu realizatori cu tot. Motivele invocate de o parte sau de alta sunt stupide. Ratingul? Să fim serioşi: asemenea analize, urmate de decizii, nu se iau marţi la prânz pentru emisiunea de marţi seara. O eventuală echidistanţă a tandemului Oana Stancu - Adrian Ursu? Poate pe vremuri.

Mă tem că, plănuind o „vânătoare cruntă" împotriva lui Traian Băsescu „şi a tuturor celor care îl sprijină" (atenţie sporită, să nu vă scape vreunul!), Sorin Ovidiu Vîntu îşi vânează propria armată. În urma acestui război imbecil purtat de personaje mult prea orgolioase, nu vor putea fi număraţi eroi, ci doar victime.

Mai ţineţi minte sloganul publicitar al FNI? “Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine!” Dar cum lucrul nu prea mai e la modă, domnul Vîntu ne-a pregătit un mesaj adaptat vremurilor actuale. Dormi liniştit, Vîntu vânează pentru tine!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite