Revoluţia bunului-simţ. Acum, şi cu zăbrele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2009, Crin Antonescu îşi urma drumul spre locul 3 al alegerilor prezidenţiale, bâţâindu-se pe scenele patriei cu un slogan ademenitor: „O nouă revoluţie. Revoluţia bunului-simţ“.

 Să vezi drăcie, chiar suna bine. Într-o ţară a nesimţirii agresive, repunerea în drepturi a bunului-simţ era o promisiune de luat în seamă. Mai ales că revoluţia antonesciană viza în primul rând bunul-simţ politic.

Ieri, revoluţia bunului-simţ a lovit nu doar din direcţia Kenya, prin repatrierea deputatului fugar Mihail Boldea (36 de ani) - creaţie a „grădiniţei PDL" -, ci şi pe trei canale liberale: deputatul Virgil Pop (43 de ani), ţepara Magda Ţepoi (38 de ani) şi proaspăta achiziţie Sorin Frunzăverde (52 de ani) - de asemenea, ex-PDL.

Virgil Pop, deputat PNL, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Mai exact, trafic de influenţă, fals şi spălare de bani. Acest cetăţean are o poveste aparte: în noiembrie 2008, când a candidat pentru un mandat de deputat, el se afla în arest preventiv. Alegerea sa în Parlament a fost biletul spre libertate, în condiţiile în care PNL i-a oferit sprijin necondiţionat. E un proces politic!, strigau urmaşii Brătienilor ca din gură de şarpe. După trei ani şi patru luni, verdictul final al Justiţiei e clar: n-a fost proces politic, ci dreapta judecată a unui infractor cu carnet de partid. Unul care a candidat din spatele gratiilor şi de care conducerea liberală nu s-a distanţat nici măcar în momentul sentinţei definitive. Revoluţia bunului-simţ, carevasăzică.

Tot ieri, legendara pungaşă moldavă Magda Ţepoi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în instanţele anterioare primise cinci ani şi jumătate cu executare. Scârbavnica faptă a cuconiţei: deturnare de fonduri europene, sub pavăza statutului de membru PNL şi prin complicitatea unor fruntaşi liberali. Aşadar, urmaşii Brătienilor aduc un sânge proaspăt în politica românească. Pentru noi înşine, cum ar suna sloganul. Revoluţia bunului-simţ...

Şi a venit dezertarea lui Sorin Frunzăverde de la PDL la PNL. Panică la democraţi şi euforie la liberali. În fond, PNL chiar a dat o lovitură electorală, asigurându-şi practic victoria într-unul din cele 41 de judeţe ale ţării, la alegerile din iunie. Dar acesta nu se numeşte traseism politic? Iar domnul Frunzăverde nu se numeşte traseist, aşa cum au fost etichetaţi, în anii din urmă, liberalii care au trecut la PDL sau la UNPR?

Trădătorii noştri sunt traseişti, trădătorii lor sunt patrioţi! Revoluţia bunului-simţ, monşer...

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite