Rătăcirile junelui Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, afectat probabil de vremea instabilă, Victor Ponta a făcut două declaraţii tembele: una aiuritoare, alta jignitoare.

Lansat într-o ofensivă furibundă la adresa „hoţilor de la PDL", preşedintele PSD a afirmat că, atunci când va ajunge la putere, „până şi la Imnul României tre' să facem o schimbare; strofa cu Traian o să plece". Eu, unul, mă declar învins de logica unei asemenea declaraţii. Vă las dumneavoastră plăcerea de a comenta. Îmi fac datoria de a preciza că Imnul României are 11 strofe, dintre care a doua - cea aflată în pericol dacă vine Ponta la putere - sună astfel: „Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume / Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, / Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume / Triumfător în lupte, un nume de Traian!"

Tot sâmbătă, rugat de ziarişti să comenteze implicarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în dirijarea oneroasă a fondurilor europene alocate judeţului Teleorman, Ponta a spus: „Citiţi mai puţin ziarele Puterii!". În discuţie fuseseră menţionate clar dezvăluirile din „Adevărul". Liderul PSD ştia la ce se referă când, în mod perfid, a definit „Adevărul" ca fiind un „ziar al Puterii".

E momentul să punem lucrurile la punct. Dl Ponta poate fi liniştit: „Adevărul" nu este un ziar al Puterii. În acelaşi timp, procuroraşul cel viteaz poate fi şi neliniştit: „Adevărul" nu este nici ziarul Opoziţiei. „Adevărul" este doar al cititorilor săi. Asta înseamnă că, în Opoziţie sau la Putere, dl Ponta nu poate conta pe complicitatea noastră, ci doar pe buna-credinţă a unei echipe care nu simte nevoia unei lese politice.

Personal, aştept o alternativă la PDL, la clientela indecentă a acestuia. Dar nu aştept o nouă clientelă, la fel sau chiar mai hulpavă! Cred cu tărie că e nevoie de o alternanţă la putere, că lui Emil Boc îi sunt suficienţi patru ani la Palatul Victoria, mai ales în condiţii de nevroză naţională. Mă şi îngrozesc la gândul că un partid clientelar ar putea conduce România timp de opt ani fără întrerupere. Clientela sa s-ar osifica, ar deveni şi mai lacomă, şi mai nesimţită. Ar considera că România i se cuvine.

La alegerile din 2012 e nevoie de sânge proaspăt, e nevoie de schimbare. Dar mai gravă decât lipsa de schimbare ar fi schimbarea în rău! Mai rea decât nesimţirea cinică a PDL ar fi nesimţirea arogantă a PSD! Mai periculoasă decât dulcegăria vicleană a lui Emil Boc ar fi înjurătura nevrotică a lui Victor Ponta! Ce-s declaraţiile astea de copil care a făcut insolaţie? Asta-i marea speranţă a PSD? Ăsta-i reformatorul partidului care a brevetat marea corupţie în România? Ăsta-i vlăstarul care ne va scăpa de baronii locali, indiferent de culoarea lor politică? Unul care îşi apără un mega-baron, autorul unor jonglerii de zeci de milioane de euro, încercând să pună unui ziar precum „Adevărul" eticheta infamă de „ziar al Puterii"? Unul care vrea să-l scoată din istorie pe Împăratul Traian doar pentru că nu-l cheamă Împăratul Victor, Împăratul Ion, Împăratul Adrian sau Împăratul Marean?

Înainte de a emite asemenea enormităţi, Victor Ponta ar face bine să le rumege de trei ori. Multe îi vom ierta, indiferent că se va afla în Opoziţie sau la Putere, nu însă şi nerozia de a încerca să descalifice un ziar onest doar pentru a-şi apăra un baron ghiftuit cu fonduri europene! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite