Paukeriţa lui Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 20 de ani, presa din România şi-a câştigat credibilitatea prin talentul, determinarea şi buna-credinţă ale unor ziarişti remarcabili, dar şi-a pierdut-o prin mediocritatea, ticăloşia şi reaua-credinţă arătate de alţi practicanţi ai acestei nobile meserii.

Recent, breasla gazetarilor a avut forţa de a-i „excomunica" pe doi maeştri ai metodelor interlope de a face presă: Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac. Aceeaşi breaslă a fost inertă, însă, în faţa unei alte prestaţii descalificante: cea a Gabrielei Vrânceanu-Firea.

Cu ocazia alegerilor prezidenţiale, duduia folosită pe post de closet al intereselor familiei Voiculescu a reuşit o performanţă rară. Mai întâi, a încălcat grosolan legea electorală, chemându-i pe trei inamici ai lui Traian Băsescu să-l desfiinţeze pe acesta chiar în ziua votării, când mai erau trei ore până la închiderea urnelor! Cu ochii pe exit-poll-uri, prezentatoarea de ştiri s-a transformat în propagandistă de serviciu.

Pesemne că paukeriţa din Băneasa a primit asigurări de la patron că-i vor fi decontate inevitabilele amenzi dictate de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Altfel spus, bagă mare, că plătim noi! Ce mai contează câteva mii de euro când e în joc Preşedinţia României?

CNA a reacţionat timid: doar 30.000 de lei amendă, deşi gravitatea infracţiunii impunea sancţiunea maximă, de 100.000 de lei.

Duduia Firea a plănuit însă răzbunarea. Astfel, pe 9 decembrie, la trei zile după abominabila emisiune în care i-a avut ca invitaţi pe C.V. Tudor, pe Victor Ciorbea şi pe Petre Roman, a revenit cu o nouă ticăloşie. L-a adus din nou în studiou pe „nebunul satului", C.V. Tudor, pentru a o „desfiinţa" pe Narcisa Iorga, membru al CNA! Violenţa limbajului a fost dublată de un şantaj ordinar, în cel mai pur stil mafiot.

Nici măcar apărătorii Gabrielei Vrânceanu-Firea n-au mai putut-o proteja, astfel încât Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a aplicat o nouă amendă, de data asta la limita maximă: 100.000 de lei. Probabil că asta n-o afectează pe iresponsabila purtătoare de microfon, dat fiind că Voiculescu plăteşte tot. Dar în faţa opiniei publice s-a compromis iremediabil.

Rămâne ca şi Clubul Român de Presă şi Asociaţia Jurnaliştilor să constate că duduia Firea a devenit purtătoare ilegală de legitimaţie de presă. Şi că i se poate elibera, în regim de urgenţă, legitimaţie de propagandist cu virtuţi interlope. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite