„Olé, olé, olé, olé, Ceauşescu unde e?“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit! Ceea ce aşteptam de 20 de ani s-a întâmplat ieri, în Cimitirul Ghencea-Civil. Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi.

Este o victorie a perseverenţei a doi oameni: Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. Cei doi - fiul şi ginerele foştilor dictatori - au dat lupte grele cu un stat care se străduia din răsputeri să păstreze întunericul peste evenimentele din decembrie 1989. Este şi o victorie post-mortem a Zoiei Ceauşescu, care a plecat neîmpăcată pe lumea cealaltă, unde şi-a reîntâlnit părinţii.

Simpla scoatere din mormânt a câtorva oase nu ne oferă însă răspunsul la întrebarea „Unde sunt înmormântaţi soţii Ceauşescu?". Urmează zile importante, în care securitatea probelor prelevate este esenţială. Personal, sper ca Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean să fi luat toate măsurile de siguranţă pentru ca testul ADN să nu poată fi falsificat sau manipulat.

Cert este că nişte forţe ale întunericului, dotate cu o putere colosală, au blocat deshumarea vreme îndelungată, semn că aveau ceva de ascuns. E de presupus că aceleaşi forţe (civili şi militari, inclusiv rezervişti) au în continuare ceva de ascuns, aşa că nu vor asista pasive la identificarea cadavrelor pe bază de ADN. De aceea, securitatea probelor prelevate din Cimitirul Ghencea-Civil este capitală pentru a pune capăt suspiciunilor. Mai importantă decât testul ADN este credibilitatea testului ADN!

„Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat în conducători ai ţării după 1989", a spus Oprean. Şi ticăloşia acestora, aş completa eu. Şi crimele lor. Căci cruzimea manifestată de grupul Iliescu-Brucan-Militaru-Stănculescu-Măgureanu-Roman-Voican poate fi explicată doar prin dorinţa bolnavă a acestora de a pune mâna pe putere. Şi justificată, în decembrie '89, prin diversiuni ordinare („teroriştii lui Ceauşescu") şi prin minciuni cât casa („60.000 de morţi", „apa otrăvită", „robinetele de aur", „copiii luaţi ostatici de Nicu Ceauşescu"). De un lucru pot fi siguri: istoria îi va reţine drept asasini. Aşa cum i-a reţinut şi pe inspiratorii lor de la Răsărit, bolşevicii, care în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918, din ordinul lui Lenin, au masacrat familia ţarului Nicolae al II-lea, în subsolul unei case din Ekaterinburg. Două cadavre au fost arse, iar cele mai multe au fost aruncate într-o groapă comună, după ce în prealabil pe chipurile lor a fost turnat acid sulfuric.

Reamintesc aceste detalii macabre pentru a face paralela de rigoare cu soarta Ceauşeştilor: ţinuţi captivi în condiţii inumane, judecaţi ca în Evul Mediu, legaţi cu mâinile la spate, împuşcaţi ca în triburile africane, şi asta chiar în ziua de Crăciun. Ulterior, cadavrele au fost profanate şi înhumate în gropi fără cruci.

Paralela nu este gratuită: grupul Iliescu-Brucan-Militaru era bolşevic până în măduva oaselor. Iar scenariul pe care l-a aplicat în decembrie '89 era dictat direct de la Moscova.

În decembrie 1989, românii umpleau străzile pentru a-şi striga entuziasmul: „Olé, olé, olé, olé, Ceauşescu nu mai e!". La fel se întâmpla şi pe Bulevardul Castanilor din Târgovişte, la 25 de metri de fereastra camerei în care erau ţinuţi captivi soţii Ceauşescu. „Cel mai iubit fiu al poporului" a dat fuga să tragă pătura din geam. I se părea că oamenii strigă „Olé, olé, olé, olé, Ceauşescu unde e?" şi voia să le spună: sunt aici! Dar n-a mai apucat, pentru că militarii l-au trântit la podea, iar comandantul suprem s-a ales cu nasul spart.

După 20 de ani şi jumătate, întrebarea-iluzie a lui Ceauşescu rămâne actuală: Olé, olé, olé, olé, Ceauşescu unde e? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite