Nepreşedintele şi interlopii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au avut din nou dreptate.

Afirmaţiile unuia dintre ei, misteriosul domn „Vlad", sunt confirmate de procurori şi de preşedintele uzurpator Crin Antonescu. Da, România este condusă de un grup infracţional organizat!

Scurtă istorie. Pe 3 august 2012, liberalul „Vlad" îşi îndemna un coleg de partid (pe ministrul Victor Paul Dobre): „Să fugim din acest grup infracţional organizat!" O zi mai târziu, urechile lui Dobre recepţionau încă o frază antologică, rostită de colegul acestuia într-ale ministeriatului, PSD-istul Ioan Rus: „Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!" Cei doi miniştri au demisionat pe 6 august, scăpând astfel de presiunile pe care tandemul Ponta-Antonescu le făcea asupra lor pentru a manevra datele electorale astfel încât referendumul din 29 iulie să fie validat.

Miercuri, 15 august, nepreşedintele Crin Antonescu a cuvântat. Încerca să pară preocupat de soarta românilor anchetaţi pentru fraudă electorală. A trimis somaţii ultimative către Procurorul General şi către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM): „să ofere explicaţii publice", „să comunice în legătură cu natura, mijloacele şi scopul acestor cercetări", „să convoace o şedinţă a CSM". Şi totul, „până mâine".

Antonescu i-a înfierat pe magistraţi cu o violenţă iliesciană: „De la colectivizarea forţată din anii '50 nu s-a mai cunoscut un asemenea desant al procurorilor". Şi atunci ne-am întrebat: ce s-o afla în spatele unei isterii duse până la siluirea istoriei?

A doua zi a fost descifrat misterul. DNA a anunţat deschiderea unor dosare penale pentru două personaje-cheie: Teodor Atanasiu, președintele filialei PNL Alba, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al lui Corneliu Dobriţoiu, ministrul liberal al Apărării. Cei doi liberali au apelat la puternice reţele ale lumii interlope din Ardeal, inclusiv la un lider al rromilor, pentru a aduce la vot populaţia cu un nivel scăzut de educaţie, în special din ghetouri ţigăneşti.

În acest scop, Atanasiu şi Samson au folosit argumente convingătoare: bani, pachete, autobuze, precum şi promisiunea obţinerii unor contracte grase cu statul. Interlopilor le-a fost pus la dispoziţie un spaţiu în sediul PNL Cluj-Napoca, iar Atanasiu şi Samson s-au ocupat personal ca banii să ajungă la căpeteniile mafiote. Samson - fiul vitreg al ministrului Dobriţoiu - s-a angajat ca, prin influenţa sa „la nivelul ministerelor", să determine acordarea unor contracte firmei de pază și protecţie a unui interlop clujean.

Un amănunt esenţial: Dumitru Samson a primit citaţia pe 15 august. Bingo! Acum se explică ciudata vizită la Palatul Cotroceni a ministrului Corneliu Dobriţoiu, petrecută tot pe 15 august. Acum putem face reconstituirea acelei zile.

Momentul 1: Dumitru Samson, fiul ministrului Corneliu Dobriţoiu, primeşte citaţia prin care este înştiinţat că are calitatea de învinuit în dosarul fraudei electorale.
Momentul 2: Administraţia Prezidenţială anunţă că, la ora 19.00, Crin Antonescu va face un anunţ important.

Momentul 3: în jurul orei 18.00, la Palatul Cotroceni sosesc doi miniştri liberali - Radu Stroe de la Administraţie, cu atribuţii directe în tentativa USL de validare a referendumului, şi Corneliu Dobriţoiu de la Apărare, care, teoretic, nu are nicio legătură cu referendumul. Teoretic, pentru că practic, prin fiul său vitreg...

Momentul 4: puţin după ora 19.00, Crin Antonescu se stropşeşte la procurori şi le dă ultimatum şefilor magistraturii.

Nu ştim nici până azi ce-au discutat Crin Antonescu şi Corneliu Dobriţoiu pe 15 august. În lipsa unei informări oficiale din partea Preşedinţiei, putem bănui că din dialogul lor nu a lipsit Dumitru Samson, cel tocmai „agăţat" de procurori. Mai ales că legăturile sunt mai vechi. Iată ce spunea Antonescu pe 17 august: „Îl cunosc foarte bine, pentru că eu cu generalul Dobriţoiu mă cunosc de ani buni. Avem, aş putea spune, o relaţie şi de familie, şi e evident că îl cunosc pe fiul domniei sale".

Aşadar, nu „românilor anchetaţi ca în anii '50" le poartă de grijă cuplul Antonescu-Ponta, ci penalilor din partid. În acest caz, grupul infracţional organizat are baza în câteva judeţe din Ardeal şi centrul de greutate în PNL, trece prin Palatul Victoria şi se sprijină pe Palatul Cotroceni. Pentru toate etajele acestei construcţii de tip mafiot, inamicul îl reprezintă procurorii, legea şi apărătorii lor. Într-un cuvânt, statul român.

Să adăugăm alte două elemente: fostul ministru Ioan Rus şi-a motivat demisia prin faptul că „eram oricum pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet", iar USL a anunţat că va bloca, în Parlament, urmărirea penală a lui Victor Paul Dobre.

La final, două declaraţii. Liberalul Relu Fenechiu: „Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de români pe ei, atunci va fi război civil!" Şi Daniel Barbu, consilier prezidenţial interimar: „Guvernul ar trebui să reducă bugetul DNA cu 80%".

Sigur, ideal ar fi să-l reducă de tot, ca să stea liniştiţi toţi borfaşii din politica românească. Inclusiv grupul infracţional organizat care, în loc să se lupte cu infractorii, se ia la trântă cu procurorii.

Grigore Cartianu este Director Editorial ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite