Neghiobie şi mârlănie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu s-a supărat ca văcarul pe sat, pedepsind toată Poliţia Română şi împingându-l pe Vasile Blaga să demisioneze.

Când un copil face o boacănă, nu-i urechezi pe toţi.

Preşedintele a procedat corect neacceptând să discute sub presiune. Chiar dacă s-ar fi aflat în Bucureşti, tot nu trebuia să le facă pe plac unor spălaţi pe creier care strigau, cavernos, „Ieşi afară / Javră ordinară!".

A greşit însă grav transformând un conflict banal într-o criză majoră. Vineri după-amiază, ruşinea apăsa pe umerii poliţiştilor. De două ori: pentru marşul ilegal şi pentru scandările scabroase. Sâmbătă, şeful statului a reacţionat disproporţionat, transformând Poliţia într-un duşman al poporului. Duminică, Emil Boc - în dubla sa calitate, de prim-ministru şi de ecou - a dat şi el un brânci odioasei instituţii cu caşchetă şi pulan. Şi uite-aşa, cei doi corifei şi-au procurat o nouă belea.

Şeful statului şi cel al Guvernului au vrut să dea un exemplu, să-i aducă la ordine pe cei cu tendinţe anarhiste. Dar au ajuns la retrogradarea unei întregi categorii profesionale. Şi pentru că e la modă cuvântul suspendare, se poate spune că anumite atribuţii ale Poliţiei au fost suspendate. Fără somaţie şi fără drept la recurs.

Continuând cu această ţâfnă, Traian Băsescu ar putea suspenda, rând pe rând, toate instituţiile care-i vor „cânta" sub zidurile Palatului. Dacă ies şi SPP-iştii la o manifestaţie de neam-prost? Ori militarii, profesorii, medicii? Că şi ei au pierdut 25% din leafă. „Divorţează" preşedintele şi de ei? Iar premierul le scoate miniştrii din Palatul Victoria, să-şi facă guvern în exil?

Unde-şi va plăti impozitul domnul Băsescu, dacă se va supăra pe funcţionarii protestatari? Pe cine va chema domnul Boc dacă-i ia foc casa? Are cumva pompieri privaţi?

În tot acest balamuc, hop şi-un sindicalist de la Penitenciare! Individul, pe nume Sorin Dumitraşcu, a comis un comunicat de neam-prost, în care i se adresează şefului statului astfel: „Ne bucură prudenţa Preşedintelui României şi semnalul de stabilitate dat pentru sistemul penitenciar. O decizie politică lăudabilă şi care dovedeşte că domnul Traian Băsescu se gândeşte serios la viitor. Constatăm cu deplină satisfacţie că domnul preşedinte nu respinge serviciile penitenciarelor. Apreciem sincer această atitudine şi îl asigurăm pe viitor de calitatea serviciilor noastre". Precizare: sublinierea finală îi aparţine autorului comunicatului.

Asta-i culmea: a ajuns liderul sindical al puşcăriilor să-i pregătească şefului statului un loc în arest! Comunicatul mârlănesc al lui Dumitraşcu este un alt fel de a striga „Ieşi afară / Javră ordinară!".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite