Motiv de demitere: Băsescu a scos ce-i mai rău din USL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la puciul parlamentar din 27 aprilie, când au răsturnat Guvernul Ungureanu prin negustorie şi trădări, Victor Ponta şi Crin Antonescu anunţau că vor „o altfel de politică“, „o politică a bunului-simţ“, orientată „spre binele cetăţeanului“.

Trei luni mai târziu, tabloul e înfiorător: un stat abuzat de „reformatorii" transformaţi în pucişti, o Europă şocată de erodarea galopantă a democraţiei de la Bucureşti, o devalorizare dramatică a leului în faţa valutelor străine şi o degradare insuportabilă a discursului public.

Să zăbovim un pic asupra ultimului aspect. Traian Băsescu era cunoscut pentru limbajul său grunjos, pentru expresiile sale nu tocmai academice. De la adversarii săi politici, care nu au contenit să-i critice derapajele verbale, te-ai fi aşteptat la un vocabular ceva mai civilizat. Ce iluzie! Executanţii loviturii de stat din iulie 2012 au apelat la un limbaj la fel de spurcat ca faptele lor anti-statale. Se remarcă în mod deosebit plagiatorul-şef Victor Ponta, a cărui grosolănie este egalată doar de incredibila-i mitomanie.

Balul l-a deschis Ponta, pe 13 iulie, la Antena 3. „Domnul Băsescu uită să spună că din cauza lui au murit oameni şi mor în continuare. (...) Băsescu a minţit şi a fraudat votul din 2009 ca să ajungă preşedinte. Oamenii plătesc rate mai mari din cauza lui Băsescu şi a propagandei lui. (...) Băsescu este cel mai mare mincinos din istoria României, măcar Ceauşescu nu minţea cât minte Băsescu. (...) Acest nemernic care este Băsescu - că atât am înghiţit de la acest individ... şantaj... îmi asculta telefoanele..."

Pe 19 iulie, Traian Băsescu arunca prin portiera întredeschisă a maşinii: „Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. Aceşti oameni sunt o clică de trădători. (...) Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii".

În aceeaşi zi, Crin Antonescu riposta de la Cotroceni: „Traian Băsescu este o epavă politică - prin discurs, atitudine, aspect, comportament - şi până la urmă miza acestui referendum este ca întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă".

A urmat recitalul greţos, în mai multe reprize, al lui Victor Ponta. Pe 20 iulie, la Craiova: „Băsescu este un mafiot, un mincinos şi un ticălos". Intervenţia lui Vasile Blaga la Iaşi (21 iulie) - „Eu nu înţeleg cum omul ăsta, dovedit hoţ şi plagiator, mai poate vorbi cu nevastă-sa, cum se mai poate uita în ochii copiilor săi" - a stârnit furia primitivă a pucistului care guvernează prin ordonanţe de urgenţă. „Am văzut astăzi, la un miting, cum Vasile Blaga a ajuns să îmi atace familia, să vorbească despre soţia, despre copiii mei.

Înseamnă foarte clar că cei care stau prea aproape de Traian Băsescu devin ca Traian Băsescu, şi este un semn îngrozitor. Uitaţi-vă la Mihai Răzvan Ungureanu cel frumos, elegant - vorbeşte exact ca Băsescu, ca un golan, ca un derbedeu" (21 iulie, la Bucureşti); „Băsescu, cel care stă speriat şi turbat ca un scorpion care vrea să-i înţepe pe toţi românii (...) Băsescu, preşedintele trădător al României (...) Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu aveau vândută ţara străinilor, care le dădeau lor şpagă. (...) Scăpaţi ţara de hoţii Băsescu şi Ungureanu!" (22 iulie, la Iaşi).

E clar, Băsescu a scos tot ce-i mai rău din USL. Iată un motiv serios de suspendare, demitere, arestare, judecare, condamnare şi executare!

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite