Ministerul Propagandei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Ieri a mai fost pusă o bombă sub pavajul fragil al statului de drept.

O decizie a Curţii Constituţionale a fost primită de alianţa PSD-PNL-PC şi de Guvernul Ponta cu o flegmă între ochi. Câţiva miniştri şi o cohortă de parlamentari au decretat: nu ne interesează ce spune Curtea, noi organizăm referendumul prin ordonanţă de urgenţă!

Crin Antonescu avea ocazia să-şi înceapă scurtul sejur la Palatul Cotroceni printr-o poziţionare onestă. Dar a ales altfel: aseară, la prima sa apariţie publică în calitate de preşedinte interimar, s-a comportat ca un şef de partid. Mesajul său a sunat cam aşa: sigur, Curtea Constituţională e sacră, deciziile sale trebuie respectate, uraaaaa, bravo! -dar să ştiţi că eu aş prefera ca la referendum să mergem pe ordonanţa de urgenţă; ce, nu merită şi ea un dram de respect?! Păi, ori suntem democraţi, ori nu mai suntem...

Astfel de obscenităţi politice ne costă deja pe noi, românii, ne ard la buzunar, dar marea povară apasă pe viitorul nostru. Un viitor la care lucrează uzurpatorii iresponsabili din triunghiul Voiculescu-Ponta-Antonescu. Într-un timp record, aceştia ne-au transformat dintr-o ţară respectată într-una ciudată şi bolnavă. Deja am trecut de punctul din care putem vorbi despre atentat asupra statului de drept. Dar astea le vor lămuri juriştii viitorului.

Acum, marea problemă a puciştilor o reprezintă murmurul ameninţător al Europei. Politicieni de toate orientările -populari, social-democraţi, liberali - ridică degetul spre Bucureşti şi îngroaşă vocea: voi chiar nu mai aveţi nicio ruşine? Guvernul Ponta este pe cale să devină un reper negativ pentru mult timp în spaţiul comunitar. O provocare halucinantă pentru Europa şi un coşmar pentru noi, românii.

De-a dreptul şocantă este diferenţa dintre atitudinea civic-onestă a străinătăţii şi ticăloşia exersată plenar în spaţiul mioritic, pe o problemă a noastră, nu a lor! Occidentalii încearcă să înţeleagă şi să stopeze cumva banditismul politic al conducătorilor noştri. Agonia democraţiei noastre îi preocupă mai mult pe ziariştii lumii civilizate decât pe „formatorii de opinie" de la noi. E drept, ei se ocupă doar de jurnalism, nu de propagandă.

De două zile, cel mai înjurat om în România este Angela Merkel. Nici nu bănuia cancelarul Germaniei ce va păţi după ce va îndrăzni să critice Guvernul Ponta! De dimineaţa până seara, analişti încruntaţi şi sindicalişti isterici o mitraliază pe Frau Merkel cu vorbe grele din studiourile TV! Dar să vedeţi ce-o mai reped cei mai agramaţi dintre politicieni! Şi totul, sub bagheta magică a realizatorilor care au înţeles că, pentru câteva zile, Răul Primordial nu mai este Traian Băsescu, ci aceia care îndrăznesc să se opună barbariei la care este supus statul de drept.

S-a remarcat, ca de obicei, Antena 3 - acest Minister al Propagandei pus de Dan Voiculescu la dispoziţia hoardei barbare. Nici nu vreau să mă gândesc ce vor păţi domnii Barroso şi Van Rompuy după ce-l vor înfrunta, la Bruxelles, pe Victor Ponta...

Grigore Cartianu este redactor-şef "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite