Marea Revoluţie Sovietică din Decembrie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o evaluare corectă a rolului Televiziunii în zilele de 22-25 decembrie 1989, am urmărit cu atenţie defilarea personajelor prin studiourile 4 şi 5, apoi am trecut la decriptarea mesajelor transmise.

Pe cele din primele patru ore de emisie, până la întreruperea cauzată de «încălzirea aparatelor», le veţi regăsi aproape integral în această carte. Sunt colosale!

Nu a fost o revoluţie televizată, ci o contrarevoluţie înfăptuită prin televizor. De la revoluţia adevărată nu s-a transmis niciun cadru: contrarevoluţia a fost televizată cu generozitate.

Pe 22 decembrie 1989, la TVR a fost o adevărată paradă a agenţilor sovietici. Veneau din toate zonele: Armată, Securitate, administraţie, economie, cultură etc. Majoritatea locuiau în zonă. Legăturile lor erau aproape, căci blocul sovietic se afla în Piaţa Aviatorilor, la doi paşi de Televiziune.

Ceea ce se întâmpla atunci pe micul ecran semăna a film poliţist. Dar era thriller. O revărsare de populism, demagogie, impostură, incultură... Şi, mai grav, dezinformare, intoxicare, instigare, morţi... Asta meritau românii abia scăpaţi de Ceauşescu?

În primele 3 ore şi 45 de minute (13.00-16.45) ale transmisiei Televiziunii Române Libere, cuvântul «popor» a fost pronunţat, la microfon, de 144 de ori. Asta înseamnă, în medie, o dată la un minut şi jumătate. Campioni: Teodor Brateş (care l-a spus de 28 de ori), Mircea Dinescu (de 18 ori) şi Ion Iliescu (de 10 ori).

A fost cea mai mare manipulare mediatico-militară din secolul XX. O aplicaţie formidabilă pentru serviciile secrete sovietice, care au beneficiat de un teatru de operaţiuni nemaiîntâlnit. Românilor le-a fost aplicată o ucigătoare doză de minciuni. Nu poate fi vorba de greşeli involuntare, pentru că dezinformările au un singur sens. Cazul-şcoală este Sibiu: în mai puţin de trei ore (intervalul 13.37-16.31) au fost difuzate 11 ştiri despre atacurile «securiştilor însetaţi de sânge» asupra Armatei, spitalelor şi maşinilor Salvării. Nicio vorbă despre canonada Armatei, autoarea reală a măcelului. Iar veştile din alte zone ale ţării se înscriau în aceeaşi logică a «securiştilor-terorişti».

Şi pentru că oamenilor răi trebuia să li se opună nişte oameni buni, aceştia au fost găsiţi în rândul complotiştilor filosovietici. Adevăraţi eroi ai patriei, cărora le place să spună că au lucrat sub gloanţe. Dar unul măcar n-a fost atins de vreun glonţ! Nici măcar de vreo petardă! Sau o piatră, ceva... Nici la CC, nici la Armată, nici la Televiziune. Moartea le-a fost rezervată naivilor din stradă."

(Fragment din cartea „Crimele Revoluţiei") 

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV: Un brăilean a dat în judecată Instituţia Preşedintelui.Vrea să fie Primul Român Liber de Comunism

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite