Impostori şi profitori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din nou, despre „revoluţionari" şi privilegiile lor.

E un subiect care arde mai tare decât arşiţa verii. Bravura purtătorilor de certificat binefăcător este eclipsată de umilinţa la care sunt supuşi, de 21 de ani, milioanele de români care plătesc - unicat în lume! - un serviciu al vitejiei de sâmbătă până marţi.

 „Revoluţionarii" cu certificat se bat cu pumnu-n piept că au luptat pentru libertate şi democraţie. Dar acum se comportă exact pe dos: contestă violent libertatea celorlalţi de a se exprima în legătură cu Revoluţia şi, mai mult, nu recunosc principiul democratic al supremaţiei majorităţii.

În prezent, o majoritate covârşitoare a populaţiei se pronunţă împotriva drepturilor de care beneficiază „revoluţionarii", considerându-le exagerate sau chiar abuzive. Acestei majorităţi tăcute şi civilizate i se opune o minoritate interesată şi agresivă, care e convinsă că, la nevoie, „mai face o revoluţie". Milioane de oameni trebuie să ia aminte: dacă umblă la privilegiile „revoluţionarilor", nu va mai rămâne piatră pe piatră în Ţara Românească! Metoda şi tonul imperativ nu au nimic din idealismul lui decembrie '89, ci aduc a taxă de protecţie: ori ne plătiţi, ori o să vedeţi voi! Regret că trebuie să le spun distinşilor „revoluţionari de profesie": cu asemenea manifestări pot ajunge doar la puşcărie sau la balamuc.

Va fi un test important şi pentru partidele politice. Cum se vor poziţiona ele? Vor avea inconştienţa de a se pronunţa pentru menţinerea privilegiilor unei minorităţi în defavoarea majorităţii?

Pentru Guvern ar fi prima măsură de „tăiere", de la intrarea în criză, care nu ar aduce pierderi electorale, ba dimpotrivă. Dincolo de voturi şi procente, ar creşte încrederea în Guvern, în responsabilitatea sa. Milioane de oameni ar aprecia faptul că, după 21 de ani, vine un prim-ministru şi face ordine în această problemă revoltătoare. Dar va merge Boc până la capăt sau a fost doar aşa, o declaraţie de vară?

Dacă ai tăiat de la profesori, de la medici, de la funcţionari, de la poliţişti, de la militari, de la pensionari, de ce nu tai şi de la „revoluţionari"? Îi penalizezi pe cei care muncesc şi îi premiezi pe „descurcăreţi"? Multe i s-ar ierta Guvernului Boc, dar această dublă măsură - niciodată!

Există şi câteva categorii de „revoluţionari" care merită să fie sprijinite în continuare. Dar un lucru e cert: dintre cei 21.054 de „revoluţionari" plătibili în acest moment - dintre care 15.966 chiar încasează renta lună de lună -, rezonabil e să rămână cel mult 5.000 (răniţi, urmaşi de eroi-martiri, eventual reţinuţi şi cazuri speciale legate de traseul Ceauşeştilor spre Târgoviştea morţii). Iar unii dintre aceştia, cu renta redusă la cote rezonabile. Unuia arestat pe 21 decembrie şi eliberat a doua zi nu poţi să-i dai 24 de milioane pe lună, până la adânci bătrâneţi! Nu vi se pare că o noapte de arest ne costă prea mult? Aproape 600 de euro pe lună, adică 7.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă 70.000 de euro în zece ani sau - de ce nu? - aproape 300.000 de euro în 40 de ani.

Scuzaţi-mă, dar un asemenea om, dacă nu este impostor, sigur se numeşte profitor!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite