Iată-mă şi complotist!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am trăit s-o aud şi pe asta: Ion Iliescu strigă că i se fură Revoluţia şi arată cu degetul spre complotişti!

După ce ani în şir a fost acuzat că a furat Revoluţia şi că a complotat în cadrul unui grup filosovietic pentru a-l răsturna pe Ceauşescu şi pentru a lua el puterea, Marele Emanat face o piruetă spectaculoasă şi răspunde cu dibăcia unui vechi activist.

Sigur că nimeni nu-şi poate apropria teribilul decembrie 1989, aceea e o pagină de istorie pe care ne tot străduim s-o elucidăm, dar Ion Iliescu se referă la ceva mult mai aproape de preocupările sale actuale: Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD). Mai exact, intenţia Guvernului - anunţată de ministrul de Externe, Teodor Baconschi - de a desfiinţa această instituţie bugetofagă şi inutilă şi de a prelua întreaga cercetare în cadrul unui muzeu naţional al dictaturii comuniste.

În şase ani şi jumătate, IRRD a înghiţit aproape trei milioane de euro din bani publici şi nu a mişcat nici măcar un deget în direcţia adevărului istoric. Ba, dimpotrivă, singura sa preocupare a fost aceea de a-i combate violent pe cei care şi-au permis să sape la rădăcinile Revoluţiei şi să-i pună la îndoială spontaneitatea.

Rugat luni de un redactor de la „Adevărul" să comenteze anunţata desfiinţare a IRRD, Ion Iliescu i-a răspuns astfel: „Este o ticăloşie fără margini, la care aţi contribuit şi dvs., şi redactorul-şef al dvs.! De ce vă miră această iniţiativă?! Sunteţi parte a acestui complot, ar trebui să vă bucuraţi acum!".

Nu ştiu dacă reporterul s-a bucurat sau nu, dar eu vă spun sincer că trăiesc o mare bucurie. Dacă n-am reuşit încă, prin investigaţiile făcute împreună cu colegii mei, să determinăm Justiţia să-i judece pe ucigaşii de la Revoluţie şi pe instigatorii lor, măcar să nu-i mai vedem „cercetând" Revoluţia pe banii noştri! Nu de alta, dar suntem într-un absurd mai mare decât cel de pe vremea lui Ceauşescu: în timp ce Nea Nicu măsluia istoria vremurilor sale chiar în timp ce domnea, Nea Nelu falsifică istoria vitejiei sale revoluţionare la şapte ani de când a pierdut puterea.

Ieri, prin Agerpres, Ion Iliescu a venit cu niscaiva completări: „Ei vor să unească totul sub sceptrul lui Vladimir Tismăneanu şi să desfiinţeze în acest fel Institutul Revoluţiei Române. Ăsta-i gândul lor. E o ticăloşie ordinară, care a fost susţinută printr-o campanie de «Adevărul», şi Baconschi este instrumentul acestei ticăloşii. Vor să desfiinţeze Institutul Revoluţiei Române şi să preia Tismăneanu toată cercetarea".

Iată-ne, aşadar, şi complotişti! Ar trebui să-i mulţumim lui Ion Iliescu: este primul personaj public care recunoaşte contribuţia „Adevărului" la spargerea monopolului iliescian asupra unei Revoluţii în care, deşi am numărat 1.116 morţi, gloanţele n-au atins niciun emanat.

Indiferent cui i-ar fi încredinţate fonduri pentru a cerceta, de aici înainte, misterele şi crimele Revoluţiei, va fi infinit mai bine, mai corect şi mai decent decât menţinerea acestei misiuni istorice în mâinile găştii lui Ion Iliescu. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite