I-me-ghe-be fa-ce or-di-ne!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episodul 1: 28 ianuarie 1990.

La o lună după Revoluţie avea loc prima contramanifestaţie violentă, de tip bolşevic, a noii puteri instalate prin lichidarea primitivă a lui Ceauşescu. Manifestaţia paşnică a Opoziţiei politice - reprezentate de PNŢCD-PNL-PSDR, de lideri precum Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, Sergiu Cunescu şi de zeci de mii de bucureşteni cu spirit civico-istoric - a fost stopată brutal prin aducerea unor „batalioane" muncitoreşti de la câteva mari uzine bucureştene. Atunci, în Piaţa Victoriei, s-a auzit celebra lozincă „IMGB face ordine!", strigată din piepturile unor haidamaci aflaţi în misiune şi ale unor prostovani decerebraţi. Unul dintre liderii „frontişti" care asmuţea „clasa muncitoare" asupra „trădătorilor de ţară" era Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul Petre Roman.

Episodul 2: 22 aprilie 2010. Ziarul „Adevărul" publica un amplu interviu cu Gelu Voican Voiculescu. „Cioclul Ceauşeştilor" descria astfel ticăloşia din urmă cu 20 de ani: „S-a hotărât ca, pentru orice eventualitate, să existe o masă de manevră - şi de asta se ocupau Sergiu Nicolaescu şi Dan Iosif - de oameni fideli CFSN, oameni legaţi de Revoluţie, să fie adunaţi undeva pe la «Banu Manta», ca o rezervă. Şi au venit la 28 ianuarie cu mulţimea după ei, pe «Ana Ipătescu»".

Episodul 3: 18 iulie  2011. Românilor li se arată, în toată hidoşenia sa, un personaj care întruchipează monstruozitatea regimului Iliescu din primul an post-Ceauşescu. Se numeşte George Costin, iar la Revoluţie avea 33 de ani şi era şef al Gărzilor Patriotice de pe Platforma industrială IMGB. Apartenenţa la forţele de represiune i-a folosit, ca experienţă, şi după fuga lui Ceauşescu. Tot împotriva „duşmanilor de neam" şi a „trădătorilor de ţară", evident. Când în Piaţa Victoriei, la semnalul unor dirijori precum Sergiu Nicolaescu şi Dan Iosif şi sub bagheta regizorală a unor Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, se striga gutural „Moarte intelectualilor!" şi „I-me-ghe-be fa-ce or-di-ne!", Costin era vajnic patriot în „batalioanele clasei muncitoare". Acum, parcă toate piesele se adună şi capătă sens, ca într-un puzzle uriaş şi tragic.

Acesta-i omul: incult, agramat, brută, impostor, falsificator, infractor. Are toate dimensiunile unui escroc care-ţi întoarce stomacul pe dos. Este imaginea perfectă a îmbogăţitului pe seama Revoluţiei. A transformat matriţa de fabricat certificate de revoluţionar într-o armă mai tare decât orice mitralieră. Cu ea a făcut bani, cu ea a obţinut demnităţi în stat, cu ea şi-a tras diplomă de inginer fără să treacă pe la facultate.

Orice zi pe care acest personaj monstruos o petrece în Palatul Victoria este o palmă dată românilor de Guvernul Boc. A venit vremea ca IMGB să nu mai facă ordine! E timpul să facem noi ordine printre IMGB-iştii vopsiţi din teribilul an 1990!

Brrr... cât de bine rimează imeghebist cu kaghebist... Dar o asemenea rimă nepereche doar un suflet de poet precum Gelu Voican Voiculescu ar putea-o explica... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite