Escaladarea urii: Becali înjură, pisoiaşii lui Felix instigă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agresiunea în plină stradă la adresa lui Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), n-a epuizat potenţialul de ură acumulat în societatea românească.

Inspiratorul unei asemenea barbarii, europarlamentarul Gigi Becali („homofob, rasist şi misogin", conform Institutului pentru Politici Publice), este premiat de PNL, aplaudat de PSD şi pus pe listele parlamentare ale USL.

Aceste partide şterg cu buretele bogatul palmares antisocial al lui Becali şi, prin vocea liderilor lor, trag câteva flegme groase pe obrazul românilor: „Domnul Becali e un om sincer" (Crin Antonescu, preşedinte PNL); „Îl simpatizez pe dl Becali, e un foarte bun creştin, un om care a ajutat foarte mulţi nevoiași şi e foarte popular - or, noi ne pregătim pentru alegeri. Măcar suporterii Stelei se vor îndrepta căre candidații noştri" (Mircea Ionescu - Quintus, preşedinte de onoare al PNL); „Gigi Becali are înclinaţii liberale" (Rareş Mănescu, primarul PNL al Sectorului 6, unde va candida Becali); „Sunt stelist, cum aş putea să fiu contra?" (Victor Ponta, preşedinte PSD).

Chiar în timp ce era tămâiat cu aceste vorbe frumoase, onorabilul Gigi Becali i se adresa astfel profesorului universitar Radu Carp, în direct, la RTV: „Băi, băiatule, dacă ești atât de dobitoc... imunitatea europeană e de zece ori mai puternică decât cea din Parlamentul naţional! (...) Cine dracu' te cheamă pe tine? După ce că ești prost, ești și urât, și chelios! (...) Citeşte legea, bă, nebunule, că habar n-ai de capul tău, ești un dobitoc şi-un prost!"

Greţosul festival „Cântarea lui Becali" a acoperit două voci raţionale din PNL: "Politicienii ar trebui să manipuleze ideile, nu oile" (Călin Popescu Tăriceanu, fost prim-ministru, ex-preşedinte al PNL); „Mă aştept ca Gigi Becali să devină şi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale" (Adriana Săftoiu, fost deputat PNL). Ironia domnului Tăriceanu a atras însă râgâitul diafan al unei colege de partid, preocupată să spele bălegarul de pe costumul Armani al lui Becali: „Omenirea a pornit de la cules şi de la păscut" (Norica Nicolai).

Ura primitivă, de tip Becali, este întrecută în periculozitate de ura organizată, de tip „Jurnalul Naţional" - Antena 3. De la declanşarea loviturii de stat (3 iulie 2012), aparatul propagandistic al lui Dan Voiculescu - fost şi viitor senator - nu s-a mai mulţumit cu linşarea sistematică a celor bănuiţi a fi „băsişti", ci şi-a extins aria de acţiune. În colimator au intrat reprezentanţii sistemului de Justiţie (procurori, judecători, membri ai Curţii Constituţionale) şi, supremul trofeu!, liderii politici ai Occidentului. Hârdaie cu mizerii au fost revărsate asupra „colonialiştilor" José Manuel Barroso, Viviane Reding, Angela Merkel, Wilfried Martens, Joseph Daul, Mark Gitenstein, Philip Gordon etc. Un potop de invective şi minciuni, care s-a limitat însă la cuvinte - rostite sau tipărite.

Ieri, artileria propagandistică a lui Felix Securistul a escaladat o nouă treaptă a abjecţiei: instigarea. Nu mai sunt suficiente vorbele scuipate prin televizor ori otrava propagată prin ziar. Trebuie scoasă lumea în stradă, să le arate „imperialiştilor" Barroso - Reding - Merkel de ce e în stare bravul popor român!

Ediţia de ieri a „Jurnalului Naţional" va fi studiată, peste ani, la capitolul „Propagandă de tip bolşevic". Titlu mare, pe pagina 1: „Merkel, Barroso, Reding - în Congres la Bucureşti. Să-i primim cum li se cuvine". Textul e decupat din opera lui Lenin şi a lui Troţki: „Capitala intră de astăzi sub talpa portocaliilor. Bucureşti este, la invitaţia lui Băsescu, gazdă a Congresului Partidului Popular European. Timp de trei zile, începând de astăzi, vor fi prezenţi în ţara «loviturii de stat» Merkel, Barroso, Reding, Martens şi toată liota de politruci care le-au ţinut isonul în odioasa campanie de demolare a voinţei populare care a decis printr-un vot larg majoritar suspendarea lui Băsescu. Să le facem o primire cum li se cuvine! Prezentăm programul Congresului, locurile de derulare a acţiunilor conexe acestei întâlniri la care participă. Manifestările principale au loc la Casa Poporului, a poporului ignorat şi jignit de înalţii oaspeţi ai lui Băsescu Traian care vin să-şi ia tainul!"

În pagina 2, bătrânul activist Dan Constantin, măturoiul docil al lui Voiculescu, duce lupta de clasă pe noi culmi: „Locuitorii Bucureştiului sunt obligaţi să suporte în oraşul lor, al aşa-zisei lovituri de stat, aceste prezenţe nedorite". Şi vine instigarea - perfidă, puturoasă, asortată cu accidente gramaticale: „Merkel, Barroso, Reding vin în România nu în cadrul unor vizite oficiale, care ar impune protocolul şi respectul cuvenit instituţiilor şi ţărilor pe care le reprezintă. Ei vin în poziţia de politruci, aşa încât putem să le explicăm fără complexe, ca de la om la om, de la cetăţean la cetăţean al Uniunii Europene opinia şi opţiunea noastră. Manifestările de dispreţ şi de dezavuare publică a actelor comise împotriva participanţilor la referendum pot fi tăcute sau vocale, organizate sau spontane".

Instigatorul lui Felix Turnătorul se screme să-i scoată din case pe români, să-i asmută asupra „iocoilor Europei": „Este greu de anticipat reacţia populaţiei la actul de sfidare pe care îl reprezintă, în opinia multora, prezenţa vârfurilor portocalii la Bucureşti".
Pentru ca tacâmul să fie complet, paukeriţa Dana Grecu şi-a început emisiunea de aseară cu o frază dictată parcă de Felix: „Gaşca portocalie din Uniunea Europeană se adună la Bucureşti".

Şi, să vezi drăcie: ca prin minune, câţiva zurbagii au urmat întocmai indicaţiile pisoiaşilor lui Felix! Manifestanţii de grotă, scoşi din pălăria largă a bătrânului securist, au încercat aseară să le toarne piper în mâncare liderilor europeni care luau cina la un restaurant din centrul Capitalei. De ce să se înfrupte Merkel din friptura carpatină? De ce să-i priască lui Barroso sărmăluţele româneşti? De ce să ne bea „politrucii" berea?

Aşadar, Gigi Becali e patriotul de care USL nu se poate lipsi, iar preşedintele Comisiei Europene (José Manuel Barroso) şi cel al Consiliului European (Herman Van Rompuy) sunt nişte „politruci" din „gaşca portocalie". Mai rămâne ca Becali să fie scos la înaintare pentru a-i „blagoslovi" pe Barroso - Merkel - Van Rompuy ca pe profesorul Radu Carp...

În toate aceste operaţiuni, cuvântul-cheie e ură. O ură care-i schimonoseşte pe cei care o propagă, ca pe o lavă sulfuroasă, asupra României. O ură care uneori se exprimă prin metode fascisto-comuniste.

Grigore Cartianu este director editorial "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite