Dictatorul şi eroii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianismul periculos practicat de doi fruntaşi ai PDL, Ioan Oltean şi Mircea Toader, a fost stopat ieri de şeful lor de partid, Emil Boc.

Şeful Guvernului şi-a reiterat fermitatea de a stopa privilegiile de care au beneficiat „revoluţionarii cu certificat" în ultimii şapte ani, ca urmare a unei legi abjecte promovate de regimul Iliescu. Este un gest riscant, dar necesar, pentru care dl Boc merită apreciat. Nu e uşor să-ţi ostilizezi 10.000 de revoluţionari de profesie, care, împreună cu familiile lor şi cu alte rubedenii, pot face o mare hărmălaie în stradă. Potenţialul anarhist al acestora este direct proporţional cu capacitatea lor de a provoca violenţe. Totul, în numele libertăţii şi al democraţiei, dar cu scopul recuperării avantajelor pierdute. Emil Boc poate fi sigur însă că, în acest demers, îi are alături pe majoritatea românilor, sătui să plătească armata de mercenari înfiinţată de Ion Iliescu.

O gălăgioasă oaste de militari rezervişti sau pensionari, condusă de un Moş Teacă ieşit din marmita ideologică a generalului Ilie Ceauşescu, s-a strâns ieri de prin văgăunile patriei pentru a face show prin Bucureşti. În timp ce urca în autocarul de Capitală, un vajnic rezervist din Ploieşti a explicat: „Mergem la Bucureşti să-l dăm jos pe dictator!". Asta o spune în 2012, când poate să-şi înjure dictatorul pe toate televiziunile şi cu toate portavocile. Este tipul de ostaş care în anii '80 îl tămâia cu spor pe Iubitul Conducător, iar la Revoluţie a tras în popor de două ori: o dată sub Ceauşescu, până-n 22, a doua oară sub Iliescu, la vânătoare de „terorişti". Istoria va reţine că bravii ofiţeri din decembrie '89 au fraternizat ieri, în Piaţa Universităţii, cu revoluţionarii care pretind bani pentru că, în aceleaşi zile din urmă cu 22 de ani, au stat sub gloanţele Armatei române! Unii au tras, alţii au făcut culcat, acum cu toţii şi-au unit forţele pentru a-l da jos pe odiosul dictator! Ce-i drept, ar renunţa să-l mai dea jos dacă le-ar mai pune ceva bani la pensie sau la indemnizaţie...

Am mai văzut, în aceste zile, tot felul de eroi. Una-două, Guţă e erou. Ziarişti cu IQ-ul îngheţat îl descoperă pe „manifestantul-erou din Piaţa Universităţii". Ce-o fi făcut amărâtul ăsta să fie declarat erou? A stat în Piaţă câteva zile şi câteva nopţi. Şi s-a declarat chiar încântat: „Oamenii de-aici sunt buni - mi-au dat sandvişuri, mi-au dat şi bani... Îmi place în Piaţa Universităţii".

Mai nou, au fost descoperiţi doi noi eroi: locotenentul Alexandru Gheorghe şi procurorul Florin Roman. Aceştia şi-au ridicat glasul împotriva dictaturii, în aplauzele compatrioţilor care, după 22 de ani de libertate, sunt mai năuci decât în democraţia lui Ceauşescu. Ce mai contează că Gheorghe şi Roman au încălcat nişte legi, nişte regulamente...?! Dacă e anarhie, anarhie să fie! Rechinii politici şi cei penali stau în umbră şi jubilează...

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite