Crin şi Vadim, analişti curajoşi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mă voi răfui aici cu vechiul meu coleg Dan Capatos, aşa cum e la modă în aceste zile.

Îi voi taxa însă două lucruri: 1. ipocrizia de a prezenta imaginile în lumina preocupării faţă de securitatea primului-ministru (în realitate, le-a dat doar pentru a face audienţă şi, prin urmare, de a câştiga bani); 2. minciuna că n-ar fi plătit filmuleţul jegos, ci l-ar fi primit gratis (ştiu cum decurg astfel de negocieri, aşa că pssst!). Dar astea sunt doar amănunte.

De-a dreptul josnic este personajul anonim care a filmat şi a vândut filmuleţul cu pricina. Probabil că nu e un sărăntoc împins de nevoi să facă asemenea târguri murdare. Faptul că frecventa acelaşi club de înot&gimnastică la care îşi întărea muşchii şi şeful Guvernului arată că individul are capacitatea de a plăti un abonament de circa o mie de euro pe an. Dar caracterul nu are legătură cu grosimea portofelului.

Penibilă este şi situaţia în care s-a pus exclusivistul club bucureştean, incapabil să asigure o minimă protecţie clienţilor săi. Plăteşti o sumă frumuşică pentru a face sport, nu pentru a fi filmat pe ascuns şi dat la TV! Dacă a fost filmat un bărbat (şi nu unul oarecare, ci însuşi primul-ministru), cine ne garantează că nu sunt filmate şi fetele sau femeile? Mai poţi avea încredere să te schimbi la vestiar? Dacă ţi se întâmplă să te vezi la emisiunile chiloţăreşti, merită să dai în judecată clubul şi să-i laşi în izmene pe administratorii săi!

În toată ciorba asta au picat şi doi politicieni: Crin Antonescu şi Corneliu Vadim Tudor. Nu discut mesajul lor, care în esenţă a fost corect (surprinzător, Boc nu a fost găsit vinovat de goliciunea sa). Constat însă că participarea lor generoasă la o emisiune cu decorul format din două perechi de silicoane şi doi chiloţi la vedere, într-o seară în care pe ecran rulau obsedant imaginile cu Boc în fundul gol, este o izmeneală politică de antologie. Măcar Vadim poate invoca faptul că se afla la Bruxelles şi nu vedea imaginile, dar Crin savura totul la Bucureşti şi vorbea din faţa televizorului. Ba, pe alocuri, mai făcea şi glumiţe, spre deliciul tâmp al Cruduţei şi al Pamfiliţei - aceste practicante ale unei vechi meserii liberale.

Pe la prânz, dl Crin explica de ce nu merge la consultările de la Cotroceni. E drept că nici la lucrările Parlamentului nu merge, pentru că execută o grevă în grup, după ce ani de-a rândul a făcut grevă individual. Important e să participe seara la emisiunile TV, unde trebuie analizată sever goliciunea doctrinară a domnului Boc.

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite