Ce vă mai place să arestaţi prinţesa!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ochii pe treburile serioase ale ţării, n-am dat atenţia cuvenită unui eveniment epocal pentru destinul planetei.

Vestea apocaliptică ne-a fost livrată de o televiziune de partid, pe un ton gâfâit.

Avem o ştire de ultimă oră... ceva grav se întâmplă în Capitală... suntem informaţi că prinţesa Briana Caradja a fost luată pe sus şi băgată într-o dubă a Jandarmeriei... vai, şi mai pretind unii că trăim într-o democraţie... da' de unde, miroase de la o poştă a dictatură... suntem în legătură telefonică cu prinţesa Briana Caradja... bună seara, doamnă, ce s-a întâmplat?... Manifestam paşnic şi ne-au băgat în dubă, au venit băieţii şi ne-au săltat... Dacă nu mă înşel, sunteţi la a doua arestare pe ziua de azi... La a treia, că m-au mai luat o dată pe la prânz - abia mâncasem o merdenea - şi o dată după-amiază... Dar de ce v-aţi întors acolo, nu v-aţi gândit la ce pericole vă expuneţi, cu Puterea asta abuzivă?... Ne-am întors pentru a le arăta că nu ne e frică.... Vedeţi, stimaţi telespectatori? Vă daţi seama în ce ţară trăim? Dar să revenim la invitata noastră, care trece acum prin momente dramatice. Ne puteţi spune cu cine sunteţi în dubă, doamnă prinţesă?... Nu pot, că nu văd nimic, e întuneric beznă... Vedeţi, stimaţi telespectatori? Cu guvernarea actuală ne-am întors la bezna Evului Mediu... Daţi-mi voie, doamna Greco, să vă mai spun ceva înainte să mă termine ăştia ca pe Lady Diana - ştiţi, era prinţesă ca şi mine. Colegii mei, patrioţii, îi ţin de vorbă pe jandarmi, iar eu, ghemuită cu capul între genunchi, vorbesc cu presa ca să se ştie de noi... Mulţumesc, doamnă Briana, sperăm să nu se întâmple ceva tragic cu dumneavoastră, Doamne fereşte, ăştia sunt în stare de orice. Publicitate!


Slavă Domnului, prinţesa Briana Caradja a supravieţuit. Era şi păcat să pierdem o aşa luptătoare pentru libertate, o Ioana d'Arc a vremurilor noastre, mai ales că, zice ea, este „ultimul descendent în viaţă al lui Vlad Ţepeş" şi  „verişoară cu Sue Ellen". Vă daţi seama că prinţesa vorbeşte zilnic cu Dracula şi-i toarnă whisky lui JR Ewing, ca să moară de ciudă Bobby şi Pamela?!

Dacă Lady Diana a fost prinţesa inimilor, coniţa Briana este, indiscutabil, prinţesa dubelor. Nepoata lui Vlad Ţepeş. Free Briana! Free Ţepeşica!

Grigore Cartianu este redactor-şef ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite