Ce bine e că suntem în UE!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Severin ne arată cât de importantă este apartenenţa României la Uniunea Europeană.

Gata, nu mai facem chiar de capul nostru! Nu mai putem ascunde sub preş orice gunoi! O simplă comparaţie între reacţia politică de la Bucureşti şi cea de la Bruxelles spune totul.

Luni, în timp ce socialiştii europeni cereau, de la toate tribunele, demisia lui Adrian Severin din grupul socialist şi din Parlamentul European, omologii lor români se făceau că plouă. „Pedeapsa" maximă aplicată lui Severin, care tocmai ne făcuse de râs în toată Europa, a fost o solicitare prietenească de autosuspendare din PSD. Vai, câtă cruzime!

Ieri, lucrurile s-au schimbat brusc. După ceva discuţii cu inflexibilul neamţ Martin Schulz, liderul grupului socialist din Parlamentul European, Victor Ponta a adoptat un ton mult mai ferm. „Adrian Severin trebuie să-şi dea demisia din Parlamentul European şi din PSD. Dacă nu va considera de cuviinţă să facă asta, atunci voi declanşa eu procedura pentru excluderea lui din PSD", a spus preşedintele social-democraţilor români. Mai mult, ultimatumul lui Ponta are şi un termen precis: 24 de ore.

Aşa mai merge, domnule Ponta! Dar de ce n-aţi făcut-o din prima zi? Aaa, mai sunt şi alţii prin partid, mult mai împăciuitori, mult mai unşi cu toate alifiile, mult mai apropiaţi de principiul „o mână spală pe alta şi amândouă spală faţa"... Sper că tânărul domn Ponta va pricepe ceva din toată tărăşenia asta. De exemplu, că e mai bine să-ţi iei modele politice din Europa civilizată decât dintre valahii din preajma ta...

Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă, în momentul unui asemenea scandal de corupţie, România nu era membră a Uniunii Europene. Totul s-ar fi stins după o zi. Politicienii dâmboviţeni ar fi invocat prezumţia de nevinovăţie, partidul i-ar fi dat împricinatului vot de blam cu avertisment - să se înveţe minte! -, televiziunile ar fi fost preocupate mai mult de Columbeanca şi de Zăvoranca, iar Severin ar fi rămas şi cu banii-n teşcherea, şi cu onoarea reperată. Unde mai pui că seara ar fi apărut la televizor să ne explice, doct, care-i treaba cu tiranul Gaddafi şi cu războiul din Libia.

La noi, pentru un mizilic de 100.000 de euro, cu 12.000 într-o primă tranşă, nu şi-ar fi dat demisia nimeni, niciodată. Păi, la marile privatizări sau la licitaţiile pentru asfaltări, pentru banii ăştia, jmecherii nici nu se dau jos din pat! Ce dracu', jucăm în Liga Campionilor... Ori suntem hoţi, ori nu mai suntem!

Prin integrarea României în Uniunea Europeană, a apărut termenul de comparaţie. Nu ne mai măsurăm cu noi înşine, ci cu toţi europenii. Şi-a dat demisia austriacul? A renunţat şi slovenul? Văleu, înseamnă că e groasă! Şi atunci, Severin ce aşteaptă? Huooooo!

Asta e, băieţi: vă plac lefurile grase ale occidentalilor, să vă placă şi regulile lor. Dacă nu, staţi acasă, că nu vă obligă nimeni să fiţi europarlamentari! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite