Bomba atomică a puciştilor: grăjdanii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regimul Ponta-Antonescu a reuşit să destabilizeze România mai rău decât ar fi făcut-o o hoardă de migratori barbari.

Dacă va continua în ritmul ăsta până la alegeri, din ţara asta nu va mai rămâne piatră pe piatră. Cineva trebuie să oprească această maşinărie dementă!

Până una-alta, Guvernul Ponta lucrează pe bază de grăjdani. Ştiţi ce e grăjdanul: o persoană lipsită de onoare şi de caracter, capabilă să execute orice misiune - oricât de murdară - în folosul grupului politico-mafiot pe care-l serveşte. Grăjdanul este un nimeni care, în schimbul implicării în jocuri puturoase, primeşte o funcţie în stat şi promisiuni de parvenire rapidă. Grăjdanul este, aşadar, un oportunist sadea, un profitor, un arivist.

Substantivul comun grăjdan provine de la celebrul Constantin Adrian Balaban Grăjdan, cel numit de Victor Ponta la conducerea Institutului de Stat în Construcţii (ISC) pentru a încerca să-l salveze pe Adrian Năstase din ghearele Justiţiei. Cu o zi înaintea ultimului termen al procesului „Trofeul Calităţii", Grăjdan a trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o adresă prin care ISC renunţa la statutul de parte civilă, inclusiv la prejudiciul de peste 1,5 milioane de euro provocat de „lotul Năstase". Urmarea: Năstase e în puşcărie, iar Grăjdan dă cu subsemnatul la DNA, pentru abuz în serviciu.

Al doilea grăjdan a fost ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop. Acesta a desfiinţat ori a dezarticulat două comisii de etică ale ministerului pe care, printr-un accident cosmic, l-a condus timp de 45 de zile. Acţiunile sale primitive au avut un scop precis: evitarea verdictului de plagiator lipit pe fruntea şefului său de la guvern şi de la partid, Victor Ponta. Urmarea: Dottore a primit deja două verdicte de plagiator, iar Pop continuă să fie ministru în Guvernul Ponta, chiar şi după remaniere.

Al treilea grăjdan a planat permanent asupra Ministerului Agriculturii, acolo unde sălăşluieşte Daniel Constantin, băiatul bun la toate al lui Dan Voiculescu. Între minister şi Voiculescu se află un proces cu miza de peste 60 de milioane de euro. Te aştepţi ca oricând să apară un grăjdan care să zică: ministerul nu mai are pretenţii, renunţă la aceşti bani! Deocamdată a ajuns la instanţă o hârtie semnată de o anume Rela Ştefănescu, directoare în minister, dar marea grăjdăneală este încă aşteptată.

Al patrulea grăjdan: Georgian Gabriel Surdu, directorul RA-APPS. Acesta a recunoscut, pe 25 iulie, că Vila Dante nu a fost solicitată niciodată pentru a deveni, în viitor, reşedinţa „unui fost preşedinte". A doua zi şi-a amintit vag o astfel de posibilitate. Aflase, probabil, că RA-APPS se află în subordinea lui Ponta. Şi că destoinica sa soţie, Raluca Surdu, se află pe listele de candidaţi PNL pentru un loc în Camera Deputaţilor.

Grăjdanii cu numerele 5 şi 6 au scos capul din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Sunt doi chestori: Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul MAI, şi Ioan Nicolae Căbulea, secretar de stat în minister. Primul a comunicat Curţii Constituţionale că instituţia condusă de el „nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente", iar al doilea a semnat adresa către Curte în locul (şi în numele) ministrului Ioan Rus.

În fine, descoperim un grăjdan - al şaptelea! - şi la Curtea Constituţională. Probabil, un asistent magistrat. Deocamdată anonim, acesta a falsificat grosolan două decizii ale Curţii, schimbând major sensul celor stabilite de judecătorii constituţionali. Aici e caz de puşcărie!

Cam mulţi grăjdani pe metrul pătrat... În inconştienţa lor, aceştia se lasă folosiţi de un demnitar - Victor Ponta -care nu va face puşcărie în locul lor. Atenţie: aceasta chiar este o ameninţare. De altfel, singura ameninţare acceptată pe lumea asta: cea cu aplicarea legii.

Grigore Cartianu este director  editorial ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite