Acest curajos domn Crin

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întâmplat a opta minune a lumii: legendarul absentagiu Crin Antonescu, marea speranţă a liberalismului românesc, a fost văzut ieri în Parlament!

Prezenţa sa a fost semnalată de surse bine informate, care nu vor să-şi decline identitatea. Şocul a fost total, căci dl Antonescu trece pe la Senat mai rar decât Bin Laden pe la Al-Jazeera.

Ajuns eroic la microfon, urmaşul Brătienilor s-a ouat o mărgică . Adresându-se prim-ministrului, Mr. Crin a spus: „Aveţi curajul, domnule Boc, să ne cereţi socoteală cu privire la liberalism. Oare de ce, domnule Boc? Numai pentru că aţi avut un dialog social fructuos şi aţi primit şi o binecuvântare din partea domnului Patriciu şi a domnului Cartianu? Este cam puţin şi pentru poziţia dumneavoastră de prim-ministru, dar şi pentru ideea de dreapta şi de liberalism".

Năucitor! Viitorul preşedinte al României a uitat pentru o clipă de  încărcătura momentului, ca şi de scopul prezenţei sale la tribuna Parlamentului - tentativa de a doborî Guvernul Boc prin moţiune de cenzură. A uitat chiar şi de supremul sacrificiu pe care, din patriotism, îl putea face destoinicul liberal: ratarea somnului de frumuseţe într-o superbă zi de primăvară  .

image

Asta a reţinut prezidentul din dezbaterile pe Codul Muncii: că Patriciu şi Cartianu i-au dat binecuvântarea lui Emil Boc. Nu liberalizării aduse pieţei muncii de noul Cod, ci lui Emil Boc. Se înţelege, de aici, că  a existat o teribilă alianţă Patriciu-Cartianu-Boc. Ba chiar un patrulater: Patriciu-Cartianu-Botiş-Boc, în care se insinuează şi ministrul Muncii.

Iată-mă, aşadar, parte a unor târguri despre care nu am habar. Eu, unul, n-am făcut asemenea alianţe nici cu Patriciu, nici cu Botiş, nici cu Boc. Din informaţiile pe care le deţin - tot pe surse! -, nici Patriciu n-a făcut vreo alianţă cu Botiş sau cu Boc. Dar am o bănuială teribilă: că ministrul Botiş e pe mână cu premierul Boc! Cei doi par înţeleşi să adopte un Cod al Muncii mult prea liberal pentru gusturile odihnite ale domnului Antonescu. Şi totuşi, ca şef de gazetă, pe undeva am greşit. Miţo, ucide-mă, omoară-mă, nu mai merit a trăi nici măcar o clipită! Puteam evita bănuielile domnului Crin, dar n-am făcut-o. Venea textul plin de vitrion al rubricandului Patriciu, pac!, îl trimiteam la coşul de gunoi. Nu-l publicam, soro, să nu-l supere pe domnişor. Ce libertate a presei? Dacă e liberal, să scrie ce trebuie, nu ce i se năzare!

Apariţia la tribună a liderului PNL a fost şi un fel de exorcizare. Să te numeşti Crin Antonescu şi să discuţi despre Codul Muncii este ca şi cum împieliţatul - ucigă-l toaca! - ar discuta despre tămâie. Ăsta se numeşte curaj, temeritate, bărbăţie. Doar nu se dezbătea - Doamne, iartă-mă! - Codul Lenii.

Se spune că doar cine munceşte, greşeşte. E clar: Crin Antonescu nu va greşi niciodată. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite