Preînscrieri online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita aglomeraţia, unele universităţi permit înregistrarea datelor personale şi a opţiunilor candidaţilor pe internet. Prima sesiunede admitere în anul universitar 2010-2011va începe în iulie. Pentru locurile rămase libere va fi organizată o altă sesiune de admitere în septembrie.

Candidaţii care vor să urmeze Universitatea Politehnică din Bucureşti îşi pot înregistra cererile de înscriere şi opţiunile de studiu şi pe Internet.

Candidaţii care vor să evite aglomeraţia completează datele personale şi opţiunile de studiu şi se înscriu în baza de date a universităţii începând cu 12 aprilie. Pentru înscrierea efectivă însă ei trebuie să se prezinte la secretariatele facultăţilor, între 7 şi 18 iulie, prele 9.00-16.00. Universitatea a conceput şi un site Admitere.pub.ro pentru a uşura procedurile de admitere şi a oferi candidaţilor informaţii în timp real.

Minimum 5 la admitere

Potrivit metodologiei, înscrierea la facultate se face pe baza diplomei de Bacalaureat sau echivalenta acesteia. Cei care se înscriu şi urmează două facultăţi vor prezenta originalul diplomei la facultatea la care au fost admişi pe locurile fără taxă şi o copie legalizată la cealaltă facultate.

Media minimă de admitere este cinci, iar un candidat admis nu poate urma decât un singur domeniu de studiu pe un loc subvenţionat de la buget. Taxele percepute pentru înscriere variază între 100 şi 250 de lei, în funcţie de profil. Un candidat îşi poate depune mai multe dosare la înscriere la mai multe profiluri, fiecare opţiune fiind taxată separat. În limita locurilor disponibile, universităţile găzduiesc candidaţii care susţin examen de admitere maximum şapte zile, pentru cei veniţi din alte localităţi.

Candidaţii declaraţi câştigători la concursurile şi olimpiadele recunoscute de Ministerul Educaţiei (locurile I, II şi III) pot fi înscrişi fără concurs pe locurile subvenţionate doar pe acele specializări la care au obţinut premiile.

Tinerii care optează pentru profilul arte trebuie să ataşeze la doasarul de înscriere pe lângă diplomele doveditoare şi o mapă cu 15 lucrări proprii (studii de desen şi de culoare, compoziţii, reproduceri ale lucrărilor, lucrări de artă fotografică) pentru a fi analizate de o comisie.

În limita locurilor rămase libere după prima sesiune de admitere, universităţile pot organiza o a doua sesiune, în luna septembrie. Pentru mai multă siguranţă este bine să vă interesaţi din timp la secretariatele facultăţilor ce acte suplimentare vi se cer.

Actele la înscriere

-Dosar plic
-Copie după Cartea de identitate
-Diploma de Bacalaureat sau echivalentă
-Certificat de naştere în copie legalizată
-Copie legalizată după certificatul de căsătorie
-Adeverinţă de student pentru cei care urmează o a doua facultate
-Trei fotografii tip buletin de identitate
-Adeverinţă medicală
-Chitanţă de plată a taxei de înscriere

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite