Meditaţii gratuite pentru viitorii studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care se pregătesc pentru examenul de admitere pot urma cursuri de instruire online puse la dispoziţie de facultăţi. Profesorii universitari de la unele facultăţi de jurnalism, matematică sau inginerie oferă meditaţii pe site-urile instituţiilor de învăţământ superior, fără să ceară niciun ban.

Cei mai mulţi tineri care se pregătesc să urmeze o facultate la care se susţine examen de admitere scot din buzunar sume consistente de bani pentru pregătirea suplimentară la mai multe discipline. Această metodă nu garantează însă automat şi succesul la examene. Pentru a-i obişnui pe candidaţi cu tipul de examene din ciclul universitar, dar şi pentru a ridica nivelul viitorilor studenţi, unele universităţi oferă tinerilor meditaţii gratuite coordonate de profesori universitari.

Facultatea de Jurnalism, cea de Matematică, Academia de Studii Economice şi Universitatea Politehnica Bucureşti dau gratuit meditaţii pentru admiterea la facultate. Pe site-urile facultăţilor, viitorii studenţi pot rezolva teste online exact ca la examenul de admitere sau pot pune întrebări profesorilor dacă au nelămuriri. De asemenea, elevii pot vedea şi rezolva subiectele de la examenele din anii precedenţi.

Teme online

Astfel, cei care vor să devină ziarişti şi se pregătesc pentru a intra la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti îşi pot crea un cont http://www.etajul6.ro/forum şi pot posta creaţiile lor pe o temă dată. Acestea sunt corectate şi evaluate de profesorii universitari. De asemenea, forumul are şi o secţiune cu texte publicate în alţi ani, care pot fi de mare ajutor tinerilor care se pregătesc pentru examen.

Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti organizează întâlniri cu viitorii studenţi în fiecare sâmbătă şi duminică. Locul şi ora de întâlnire, temele de discuţie, precum şi profesorii care vor susţine lecţiile libere sunt anunţate pe forumul http://fmi.unibuc.ro/forum. Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi pe această platformă de comunicare.

Pentru candidaţii care se pregătesc să urmeze studii comerciale, Academia de Studii Economice din Bucureşti oferă un program online de preadmitere 2010 pe www.online.ase.ro.

Printr-un singur click, viitorii studenţi îşi poţi testa cunoştinţele la toate disciplinele (geografie, economie, matematică şi limbi străine), indiferent de specializarea pentru care optează. Subiectele sunt cele date la admitere între anii 2004-2009.

Simulare la admitere

Mai mult, candidaţii au posibilitatea simulării examenului de admitere prin soluţionarea de teste grilă complete.

Universitatea Politehnică din Bucureşti oferă şi ea cursuri de pregătire la matematică şi fizică, conform programei pentru anul 2010. Aceste cursuri sunt utile atât pentru examenul de Bacalaureat, cât şi pentru admiterea în facultate. Pregătirea constă în teste grilă, cu şase răspunsuri posibile, din care numai unul este corect. Înscrierea se face online, la adresa http://admitere.pub.ro.

Academia de Studii Economice vrea să schimbe programa de admitere

Liceele îi pregătesc prea puţin pe elevi pentru examenul de admitere la facultate şi de aceea mulţi apelează la clasicele meditaţii pentru a se asigura că, până la data examenului, vor putea învăţa materia pentru concurs. Astfel, o şedinţă de meditaţii începe cu suma de 50 de lei şi poate trece pragul de 150 de lei pentru o singură materie.

Această problemă a fost sesizată şi de repezentanţii ASE care şi-au dat seama că elevii de la liceele economice au cele mai mici şanse să ocupe un loc în facultăţile de profil, deoarece materia învăţată în liceu nu coincide cu bibliografia pentru examenul de admitere în învăţământul superior.

Reprezentanţii ASE au declarat că pentru anul vii­tor se gândesc să schimbe programa pentru admitere.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite