În primăvara asta, “România prinde rădăcini”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Programul “România prinde rădăcini” vizează refacerea fondului forestier din zonele calamitate în urma inundaţiilor.

Iniţiată în toamna anului trecut, “România prinde rădăcini”, parte a campaniei “Cod Verde”, se derulează în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, organizaţia non-guvernamentală MaiMultVerde şi cu susţinerea Petrom. 

Puternic mediatizată, prima ediţie a programului, condusă de Mihai Tatulici , a adunat peste 5.000 de voluntari, care au plantat peste 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând 15 ha din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Anul acesta, campania  se extinde, cuprinzând şi alte zone: comuna Sudiţi, Dăbuleni de Dolj şi Târgu Frumos de Iaşi.

Codru-i frate cu românul

Pe 28, 29 şi 30 octombrie 2008 au fost plantaţi arbori în trei dintre localităţile afectate de inundaţii: Udeşti, judeţul Suceava, Doljeşti, judeţul Neamţ şi Comăneşti, judeţul Bacău. Anul trecut, la acţiunea de împădurire au fost prezenţi politicieni şi vedete autohtone.

image

Preşedintele Traian Băsescu, premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, Ecaterina Andronescu, Dragoş Bucurenci , Alexandru Arşinel, Draga Olteanu Matei şi mulţi alţii au dat o mână de ajutor, plantând puieţi de care şi-au legat destinul. Astfel, fiecare puiet a primit numele persoanei care l-a plantat, devenind astfel proprietarii simbolici ai arborilor din care se vor compune pădurile viitoare.

Acum campania a fost reluată, prima acţiune având loc pe 15 martie, în comuna Sudiţi, judeţul Ialomiţa. Pe 22 şi 27 martie vor avea loc următoarele plantări, la Dăbuleni de Dolj, respectiv în Târgu Frumos de Iaşi.

Prima iniţiativă concretă

Campania “România prinde rădăcini” este un semnal de alarmă şi o primă iniţiativă concretă de ajutorare a fondului forestier naţional. Din păcate, suprafaţa împădurită din ţara noastră este sub media europeană.  De aceea, ideea postului de televiziune Realitatea TV a devenit imediat un proiect fiabil la care au participat oameni din toate păturile sociale.

Continuarea proiectului în 2009 este o dovadă a dorinţei oamenilor de a investi în viitorul României. Aşa că, dacă vrei să te implici în acest proiect sau pur şi simplu doreşti să ştii mai multe despre cum să protejezi natura, accesează www.codverde.ro!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite