Cinema - Premiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele pentru copii pot fi complexe narativ, pot beneficia de o distribuţie de zile mari şi se pot dovedi plăcute şi părinţilor.

Nanny McPhee: marea înfruntare

O dovadă cum nu se poate mai clară în acest sens este al doilea film cu fantastic de urâta, dar teribil de fermecătoarea dădacă McPhee. Bazat pe cărţile pentru copii ale Christiannei Brand, scenariul semnat de Emma Thompson are de toate: fantezie, situaţii serioase, drame de familie şi porci zburători.

Povestea începe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu dificultăţile pe care doamna Green (Maggie Gyllenhaal) le întâmpină: soţul plecat pe front îi îngreunează munca la fermă, unchiul cel rău vrea să vândă ferma şi, colac peste pupăză, cei doi copii ai doamnei Green se văd nevoiţi să împartă camerele cu verii lor de la oraş. Conflictul dintre cele două duo-uri de ştrengari este instant, amuzant şi nu face decât să scape totul de sub control. Drept pentru care intră în scenă dădaca-vrăjitoare.

Aceasta este singura capabilă să pună la punct progeniturile aflate într-un război total, deloc politicos şi, prin excelenţă, iritant.Metodele care includ pedepsele magice îi ţin în frâu pe micii năzdrăvani, dar unchiul, decis să vândă ferma cu orice preţ, trebuie oprit prin alte mijloace. Proaspăt şi amuzant, filmul are marele atu al unei distribuţii care adună cei mai buni actori britanici şi dă ocazia interpretării unor personaje memorabil de amuzante. Nu puţini au lăudat calităţile acestui sequel care aproape că a egalat filmul original: reconstituirea de epocă, amestecul fin de umor-fantezie cu povestea de familie şi abilitatea de-a introduce între episoade magice chestiuni realiste.

Regie : Susanna White; Distribuţie: Emma Thomspson, Maggie Gyllenhaal, Ewan McGreggor, Rhys Ifans, Ralph Fiennes

Plan de rezervă

"Plan de rezervă", cel mai recent film cu Jennifer Lopez ca protagonistă, este o comedie în care totul se întâmplă exact pe dos decât în realitate. O poveste de iubire culminează cu o căsătorie şi apoi cu întemeierea unei familii. Acest subiect clasic este abordat în „Planul de rezervă" într-o manieră originală. Zoe este o tânără care, decisă să nu mai lupte cu morile de vânt căutându-l pe alesul inimii, se duce la doctor şi face demersurile necesare pentru înseminare în vitro. Planul îi reuşeşte lui Zoe, care simţise că este cel mai potrivit moment pentru a da naştere unui copil. Toate bune, până când îl întâlneşte pe Stan, un bărbat atrăgător, care îi trezeşte imediat interesul. Să-i pară rău pentru hotărârea luată este inadmisibil. Să dea înapoi nu este o opţiune, dar nici nu poate să-i spună lui Stan adevărul.

Regie: Alan Poul; Distribuţie: Jennifer Lopez, Eric Christian Olsen, Alex O'Loughlin, Noureen DeWulf, Melissa McCarthy, Tom Bosley, Michaela Watkins, Anthony Anderson

Felicia, înainte de toate

Filmul abordează ideea călătoriei pe care o facem fiecare dintre noi pentru a ne descoperi şi pentru a ne urma pasiunile. Felicia credea că drumul său în viaţă este cel corect, dar constată că, la vârsta de patruzeci de ani, problemele de comunicare pe care le-a avut timp de aproape două decenii cu familia sa au îndrumat-o greşit. După o vizită obişnuită de două săptămâni la ai ei, femeia îşi face bagajele pentru drum, dar se apucă de împachetat prea târziu şi riscă să piardă avionul, mai ales că mama sa tocmai pregăteşte un mic dejun copios. Deşi nu o mai aşteaptă pe sora ei Iulia, care se oferise să o însoţească la aeroport, Felicia ajunge prea târziu pentru a prinde avionul. Momentele petrecute cu familia până la viitoarea cursă scot la iveală sentimentele nespuse, frustrările şi jocurile de putere.

Regie: Melissa de Raaf & Răzvan Rădulescu; Distribuţie: Ozana Oancea, Felicia Mateescu, Vasile Mentzel, Ileana Cernat, Adina Lucaciu, Victoria Cociaşu, Gelu Niţu, Şerban Georgevici, Clara Vodă

Povestea jucăriilor 3

Povestea jucăriilor care prind viaţă atunci când nu sunt văzute de fiinţele umane a ajuns la un nou capitol. Woody, cowboy-ul, şi Buzz Lightyear, cosmonautul, trebuie să-şi susţină prietenii şi, implicit, subalternii, întrucât plecarea stăpânului lor, Andy, la colegiu i-a devastat. Până nu demult, jucăriile „locuiau" în camera băieţelului, dar, odată cu plecarea lui Andy, care a preferat să le doneze, Woody şi ceilalţi au fost „transferaţi" la o grădiniţă. Nici n-au ajuns bine că problemele au şi început să apară: puştii plini de energie s-au dovedit a fi nişte derbedei cărora nicio jucărie din cutia lui Andy nu pare să le fie pe plac. De aceea, tot ce trebuie să facă este să se unească şi să lupte împotriva armatei de preşcolari sadici, dornici să le vină de hac lui Woody, lui Buzz Lightyear şi întregului arsenal de jucării.

Regie: Lee Unkrich Distribuţie: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, John Ratzenberger, Don Rickles, Wallace Shawn, Estelle Harris, Michael Keaton, Jodi Benson, Ned Beatty

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite